Gündem 2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman netleşir?

2020 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman netleşir?

01.12.2019 - 13:42 | Son Güncellenme:

Yılın son ayına girmemizle birlikte 2019'a veda ederken, gündem maddelerinden biri de asgari ücret. Yeni yılda asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2020 Asgari ücret ne kadar olur? soruları yoğun ilgi görüyor. Peki yeni yıla girmemize az bir süre kala asgari ücret ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit komisyonu o tarihi belirledi. İşte merak edilenler...

2020 Asgari ücret ne kadar olacak Asgari ücret zammı ne zaman netleşir

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar başta olmak üzere, tüm vatandaşları yakından ilgilendiren asgari ücret ne zaman netleşecek? Asgari Ücret Tespit Komisyonu,1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücreti belirleyecak. Peki 2020 asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 2 Aralık'ta toplanacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?


Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

Haberin Devamı

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

2019 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2019 Asgari ücret, net 2 bin 20 lira 90 kuruş ve brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş olarak uygulanıyor.

Yazarlar