Gündem 2020 Hafızlık sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2020 Hafızlık sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

17.09.2020 - 13:26 | Son Güncellenme:

Diyanet'in Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrenciler ve vatandaşlar, 7 Eylül tarihinden başlayarak, başvuru durumuna göre, sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde 2020 yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'na katıldı. 15 ilde gerçekleşen sınavların sonuçları şimdi merakla bekleniyor. Adayların sıklıkla sorduğu soru ise 2020 hafızlık sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2020 Hafızlık sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak

Hafızlık sınavına başvurular 7 Temmuz -14 Ağustos 2020 tarihleri arasında internet üzerinden yapıldı. 7 Eylül'de de sınavlar başladı. Atadan 8 gün geçerken sonuç tarihini net bilmeyen adaylar araştırma içerisinde... İşte konuya ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

HAZFIZLIK SINAV SONU.LARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar; “Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlarını 25 Eylül 2020 tarihi itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebilecekler.

Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan aday başarılı sayılacak.

Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığın internet sitesinden yapılan tüm duyurular tebligat niteliğinde olduğundan adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrencilerin “Hafızlık Belgeleri” eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

Haberin Devamı

Bu duyurunun bir nüshasının web sitesinden alınarak Kur’an kurslarının ilan panolarına asılması, müracaat eden hafız adaylarına bir suretinin verilmesi ve ilgililere duyurulmasından müftülükler sorumlu olacak.