Gündem 2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Şubat ayında çekileceği duyurulan kura çekilişi ertelendi mi?

2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? Şubat ayında çekileceği duyurulan kura çekilişi ertelendi mi?

15.02.2020 - 07:56 | Son Güncellenme:

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Şubat ayı içerisinde ilk 14 günlük sürenin geride kalmasının ardından vatandaşlar aramalarını sıklaştırdı. 15 Ocak tarihinde başvuruların sona ermesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kuraların Şubat ayı içerisinde çekileceği duyurulmuştu. Peki TOKİ 2020 kura çekilişi ne zaman?

2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek Şubat ayında çekileceği duyurulan kura çekilişi ertelendi mi

TOKİ kuraları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 100 bin sosyal konut projesi kapsamında 16 Aralık tarihinde başvuruları alınmaya başlanmasının üzerinden geçen 1 aylık sürecin ardından başvurlar 15 Ocak tarihinde sona erdi. 2+1 ve 3+1 konutların yapılacağı projede vatandaşlar 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için ise 1.000 TL başvuru ücreti ödedi. Başvuruların tamamlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kura çekilişinin Şubat ayı içerisinde yapılması öngörülüyordu. Peki TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

2020 TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kuralarının Şubat ayının son günleri içerisinde çekilmesi bekleniyor. Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Elazığ'da hayatın normal bir şekilde sürdürülebilmesi için tüm zaman ve çabalar bu bölgeye aktarıldı. TOKİ kuralarının Şubat sonu en geç Mart ayının ilk haftası içerisinde çekilmesi bekleniyor.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yatay mimari anlayışıyla İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2 1 ve 3 1 planında yapılacak 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019'da başlayan başvurular 15 Ocak'ta sona erdi.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT POJESİNDE KURALAR ŞUBAT AYINDA ÇEKİLECEK!

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.