Gündem DGS sınavı ne zaman bu hafta sonu mu? DGS 2022 sınav giriş yerleri açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı...

DGS sınavı ne zaman bu hafta sonu mu? DGS 2022 sınav giriş yerleri açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı...

24.06.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS sınavına katılım sağlayacak olan adaylar sınava girecekleri bina ve salonları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden görüntüleyebilecek. Peki DGS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

DGS sınavı ne zaman bu hafta sonu mu DGS 2022 sınav giriş yerleri açıklandı ÖSYM sorgulama ekranı...

DGS 2022 sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS sınavına katılacak olan adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra DGS sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek. 

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 3 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS sınavına katılacak olan adaylar 23 Haziran saat 14:15'ten itibaren DGS sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek ifadelerini yer verildi.

2022 DGS SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

DGS sınavı 3 Temmuz sabah saat 10:15'te başlayacak. 10:00'dan sonra sınav bina ve salonlarına kimse alınmayacak.

DGS SINAVINDA ADAYLARA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI