Gündem Pazartesi okullar açılıyor mu, okullar ne zaman açılacak? Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitime katılacak?

Pazartesi okullar açılıyor mu, okullar ne zaman açılacak? Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitime katılacak?

19.09.2020 - 10:05 | Son Güncellenme:

Okullar ne zaman açılacak, okullar açılıyor mu? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sorunun yanıtı Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Kovid-19 salgını nedeniyle 31 Ağustos itibariyle uzaktan eğitim başlamıştı. Peki, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 21 Eylül'de Pazartesi günü okullar açılıyor mu? Kaçıncı sınıflar okula gidecek? İşte merak edilen soruların yanıtı.

Pazartesi okullar açılıyor mu, okullar ne zaman açılacak Kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitime katılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos itibariyle 2020-2021 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitim ile başlattı. Öğrenciler EBA TV aracılığıyla derslerine devam ediyor. Peki, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar açılacak mı?

Haberin Devamı

21 EYLÜL'DE PAZARTESİ OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile 21 Eylül Pazartesi günü aşamalı ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitim başlayacak. Pazartesi günü ilkokul birinci sınıflar ve ana sınıfı öğrencileri okula gidecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı;

Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf öğrencileri, okul öncesi öğrencileri, özel eğitim okulları ana sınıfı ve 1. sınıfları 21 Eylül'de sabah 09.00'da ders başı yapacaklar.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bakan Selçuk, 'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak' dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında sürecin etkili ve verimli şekilde işlemesi ve tüm okullarda ortak bir dilin yakalanması için "uyum programı rehberi" hazırladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında gerçekleştirilecek "Uyum Eğitiminde Dikkat Edilecek Hususlar"ı belirleyerek sürecin etkili ve verimli şekilde işlemesi, tüm okullarda ortak bir dilin yakalanması için rehber hazırladı.

İl Müdürlükleri kanalıyla tüm okullara ulaştırılan rehberde, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yöneticileri için planlanan tedbirler tüm detaylarıyla paylaşıldı.

Okul yönetimlerinin, 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması sağlanıp her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilecek. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.
Velilerinin isteğiyle okulda yüz yüze eğitime katılmayan öğrenciler tespit edilerek bu öğrencilerin eğitimlerine yönelik tedbirler okul yönetimleri ve öğretmenlerle birlikte alınacak. Bütün öğrenciler, uzaktan eğitim çalışmalarını düzenli takip etmeleri konusunda yönlendirilip desteklenecek.

Haberin Devamı

Bu süreçte okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak.

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar Uyum Programı Etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek.

"Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz" parolasıyla hazırlanan etkinliklerde, eğitimle ilgili tüm paydaşların uyması gereken hususlar ve beklentiler yer alacak.