Gündem 23 Haziran Esenler seçim sonuçları ve oy oranları (İstanbul Yerel Seçimleri)

23 Haziran Esenler seçim sonuçları ve oy oranları (İstanbul Yerel Seçimleri)

23.06.2019 - 20:00 | Son Güncellenme:

Esenler seçim sonuçları için gözler sandıklarda. İstanbul’da toplam 10 milyon 560 bin 963 seçmen bugün yeniden oy kullandı. 23 Haziran Yenilenen İstanbul Seçiminde Esenler ilçesinde seçim sonuçları nasıl olacak merak konusu. Esenler seçim sonuçları ve oy oranları milliyet.com.tr seçim sayfasında.

23 Haziran Esenler seçim sonuçları ve oy oranları (İstanbul Yerel Seçimleri)

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından YSK, AK Parti’nin itirazı üzerine 6 Mayıs’ta "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptaline" ilişkin kararı üzerine bugün milyonlarca İstanbullu yeniden oy kullandı. Yapılan seçim sonuçlarına göre 5 yıl boyunca görev yapacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek.

Haberin Devamı

Esenler seçim sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İstanbul seçim sonuçları ve oy oranlarını tüm ilçeler için milliyet.com.tr seçim sayfasından takip edebilirsiniz. İşte Esenler seçim sonuçlarında son durum...

ESENLER 23 HAZİRAN YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Esenler'de sandıkların %99'unun açıldı. En fazla oy alan parti AK Parti oldu. AK Parti, 23 Haziran yerel seçimlerinde Esenler'de %61.08 oy oranı ile ilk parti olurken ikinci olan CHP'nin oy oranı ise %37.97 olarak açıklandı. Saadet Partisi'nin oy oranı ise 0.69% oldu.

ESENLER SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ