Gündem 23 Nisan için özel Doodle: Google unutmadı! İşte en güzel 23 Nisan mesajları ve 23 Nisan'ın önemi

23 Nisan için özel Doodle: Google unutmadı! İşte en güzel 23 Nisan mesajları ve 23 Nisan'ın önemi

23.04.2021 - 08:01 | Son Güncellenme:

23 Nisan Doodle oldu. Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ana sayfasına taşıdı. Önemli günleri ve kişileri Doodle olarak kullanıcılarına sunan Google 23 Nisan'ı da unutmadı. 23 Nisan'a özel renkli ve Türk Bayrağı ile özel bir Doodle hazırlayan Google tarayıcılarını açan kullanıcıları şaşırttı. İşte 23 Nisan'ın önemi ve bugüne özel mesajlar...

23 Nisan için özel Doodle: Google unutmadı İşte en güzel 23 Nisan mesajları ve 23 Nisanın önemi

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayram bugün arama motoru devi Google'ın da sayfasını süslüyor. Bugüne özel Doodle hazırlayan Google kullanıcılarını bir kez daha şaşırttı. İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemi ve bugüne dair mesajlar...

Haberin Devamı

23 NİSAN NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLADI?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Millî Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verdi.

Haberin Devamı

Hâkimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.

1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği[7] günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

23 NİSAN MESAJLARI

*Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.

*Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.

*23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

*Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

*23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir.

Haberin Devamı

*“Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” Atatürk