Gündem 3.5 milyon lira ‘himmet’ parası!

3.5 milyon lira ‘himmet’ parası!

11.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet’in mahrem yapı sorumlularının örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira ‘himmet’ parası topladıkları ortaya çıktı...Örgütün iki ayrı firma kurarak mensuplarından toplanan paraları bu firmalar aracılığıyla 55 konutluk projeye aktardıkları belirlendi

3.5 milyon lira ‘himmet’ parası

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emniyet yapılanması mali iltisaklarının deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar sonucu emniyetin mahrem yapı sorumlularının örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira “himmet” topladığı belirlendi. Ayrıca mahrem yapı sorumlularının FETÖ üyelerinden 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları da tespit edildi.
İhraç edilene para
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca FETÖ’nün emniyet yapılanması mali iltisaklarının deşifre ve tespitine yönelik yürütülen çalışmalar gün yüzüne çıktı. İncelemelerin ardından emniyetin mahrem yapı sorumlularının örgüt mensuplarından aylık 3 milyon 500 bin lira ‘himmet’ ve 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları belirlendi. Toplanan bu paraların örgüt mensuplarının avukat giderlerinde, yurt dışına kaçacak olan veya halen firari olarak yurt dışında yaşayan örgüt mensuplarının finansa edilmesinde, yurt içinde firari olarak aranan örgüt üyelerini saklamak için örgüt tarafından kiralanan evlerin giderlerinde kullanıldığı belirlendi. Bizzat Gülen’in talimatıyla örgüt adına kamuoyu oluşturmak için kurulan düşünce kuruluşları, örgüt propagandası yapan görsel ve sosyal medya kuruluşları ile başta emniyet teşkilatı olmak üzere, kuvvet komutanlıkları, adliye gibi mahrem yapılar içinde bulunup görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilen örgüt mensuplarına da para verildiği öğrenildi. Geriye kalan paraların örgüt adına faaliyet yürüten firmalara aktarıldığı tespit edildi.
İki ayrı firma
Örgütün iki ayrı firma kurarak mensuplarından toplanan paraları bu firmalar aracılığıyla inşaatı devam eden 55 konutluk projeye aktardıkları belirlenirken, söz konusu firmalara mahkeme kararı ile kayyum atandığı bildirildi.
Toplanan paraların bir kısmını bankadaki kiralık kasalarda sakladıklarının tespit edilmesinin ardından bir şüpheliye ait banka kasasında yapılan aramalarda, 597 bin dolar, 2 bin 500 Euro, 300 İngiliz sterlini, 699 bin lira değerinde banka çekleri ile 14 bin 250 lira ve dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi.

Maaşların yüzde 10’u örgüte

İzmir’de 367 sanığın yargılanıp beraat ettiği ‘gizli bilgi ve belge bulundurma davası’nın soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin iddianamede askeri okuldan mezun olan örgüt üyelerinin, maaşlarının yüzde 10’unu ‘himmet’ adı altında örgüte bağışladıkları yer aldı. Örgütün kendilerine katılmayan stajyer teğmenlerin TSK’dan tasfiye edilmesi için kullanmadıkları halde ‘uyuşturucu kullanıyor’ raporu düzenlendiği bilgisi de iddianamede yer aldı. l BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA

Emniyet’in mahrem yapı sorumlularının, örgüt mensuplarından 18 milyon lira değerinde çeyrek altın, kurban ve fitre parası topladıkları tespit edildi.