Gündem PKK'ya bir darbe daha! 19 terörist etkisiz hale getirildi

PKK'ya bir darbe daha! 19 terörist etkisiz hale getirildi

16.05.2022 - 10:06 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan yapılan bir diğer açıklamada da Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Böylece toplam 19 PKK'lı etkisiz hale getirildi

PKKya bir darbe daha 19 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 10 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı.

Haberin Devamı

MSB açıklamasında, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi." ifadelerine yer verildi.

PKKya bir darbe daha 19 terörist etkisiz hale getirildi

Bir diğer operasyon haberi de Pençe-1, Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan bölgelerinden geldi. Milli Savunma Bakanlığı bu 3 bölgede teröristlerle çatışma çıktığı bilgisini paylaştı. Operasyonda toplam 9 terörist etkisiz hale getirilirken bir de açıklama yapıldı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki teröristleri inlerinde basmaya devam ediyoruz. Pençe-1’de 4, Pençe-Kilit’te 3 ve Pençe-Kaplan bölgesinde 2 olmak üzere toplam 9 PKK’lı terörist, Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor." denildi.

Haberin Devamı

PKKya bir darbe daha 19 terörist etkisiz hale getirildi

BİR OPERASYON HABERİ DE VAN'DAN GELDİ

Van'da da yapılan güvenlik operasyonunda tespit edilen mağara içerisinde terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

PKKya bir darbe daha 19 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Çatak ilçesi Övecek mahallesi kırsalında, 15 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen iç güvenlik operasyonunda; tespit edilen mağara içerisinde, (1) adet havan mühimmatı, (150) kg amonyum nitrat, (1) adet AK-47 Kalaşnikof P.Tf. şarjörü, (90) adet mutfak tüpü, (1) adet el telsizi, (180) m kablo, (6) adet akü, (3) adet jenaratör, (22) adet pil, (150) lt benzin, (60) lt mazot, çok sayıda örgütsel doküman ile muhtelif miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve emniyetli bir şekilde imha edildiği aktarıldı.