Gündem 32 ay sonra ailesine sarıldı

32 ay sonra ailesine sarıldı

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

ABD’de 32 ay cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla dün yurda döndü. Ailesi ve Bakan Albayrak tarafından karşılanan Atilla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefonla görüştü

32 ay sonra  ailesine sarıldı

ABD’de 32 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla dün Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

ABD’deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve 32 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, İstanbul’a geldi. Atilla’nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı, dün saat 11.30’da İstanbul Havalimanı’na indi. Atilla’yı, İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve ailesi karşıladı. Eşi Burçin, oğlu Burkan, annesi Ayşe, babası Mehmet Işık Atilla ve kardeşi Arzu Eralp’e sarılan Atilla, Bakan Albayrak’la da kucaklaştı.

Haberin Devamı

‘Ülkemize hayırlı olsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Albayrak, “Sayın Cumhurbaşkanım Hakan Bey geldi sağ salim elhamdülillah. Ben şimdi sesinizi duyma noktasında kendisine telefonu ileteceğim” diyerek telefonu Hakan Atilla’ya uzattı.

Atilla, ‘Hoş geldin, geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Aleykümselam sayın Cumhurbaşkanım. Allah razı olsun. Çok sağolun” dedi. Atilla telefon görüşmesinde, “Bir süre ailemle vakit geçirmek istiyorum” dedi. Bakan Albayrak havalimanı VIP çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Güzel bir gün. Hayırlı bir gün. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Hakan kardeşimiz sağ salim ülkesine geldi. Ailesiyle buluştu. Güzel bir tatil yapacak, dinlenecek. İnşallah ilerleyen günlerde tekrar konuşuruz ama Atilla kardeşimizin şahsında ülkemizin ne kadar güzel, güçlü evlatlar yetiştirdiğini, o evlatları yetiştiren ne güzel anne, babala rın olduğuna bir kez daha ben şahit oldum. Bu ülkenin bir bireyi olmaktan gurur duydum. Hepsine hayırlı, mübarek olsun. Ülkemize hayırlı olsun.”

32 ay sonra  ailesine sarıldı

Ne olmuştu?

Mehmet Hakan Atilla, 19 Temmuz’da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison’a sevk edilmişti. Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

Haberin Devamı

32 ay sonra  ailesine sarıldı

32 ay sonra  ailesine sarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’den gelen Hakan Atilla ile İstanbul Havalimanı’nda telefonla görüştü.

‘Ülkesini savundu’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hakan Atilla’nın Türkiye’ye gelişiyle ilgili olarak “Hakan Atilla daha önce Türkiye’ye gelebilirdi fakat bunun için temyiz davasından vazgeçmek istemedi. Temyizden vazgeçtiği anda cezayı kabul etmiş oluyor. Ben biraz daha yatarım ama suçlu olduğumu kabul etmem. Kendisine yönelik suçlamaları kabul etmeyeceğini açıkça söyledi ki bunda da sonuna kadar haklıdır. Doğru olanı yaptı ve gerçekten Hakan Atilla zor şartlarda bile her zaman doğruyu, ülkesini, hak ve hukuku savundu” diye konuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Dönmesinden memnuniyet duyduk tutuklanmasının, hukukun gereği olduğu kanaatinde değilim” yorumunda bulundu.

32 ay sonra  ailesine sarıldı