Gündem35. gebelik haftasında yaşanan değişimler

35. gebelik haftasında yaşanan değişimler

01.05.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

Doğumun yaklaştığı bu zamanda anne ve bebekte değişimler görülür. Bebeğiniz çok hızlı büyümeye başlar ve bebeğinizin hareketlerini çok fazla hissedersiniz. Bebeğinizin hareket etmesi ve sizin bu hareketleri hissetmeniz bebeğinizin sağlıklı olduğunun bir göstergesidir.

35. gebelik haftasında yaşanan değişimler

Bebeğiniz hızla büyüdüğü için hareket alanı da kısıtlanmış olur. Bebeğin büyümesiyle annenin alt abdominal bölgesindeki baskı artar ve oradaki kaslar zayıflamaya başlar bunun için bu haftada kegel egzersizleri önerilir.

Haberin Devamı

35. gebelik haftasında bebekte meydana gelen değişimler

Bu haftada bebeğin hem boyu uzar hem de kilo alımı artık normalden daha hızlı olur. Boyu yaklaşık olarak 45 cm’ye ulaşmışken kilosu da 2500-2800 gr olmuştur. Bebeğiniz amnion sıvısını artık içmeye başlamıştır. Bu sıvıyı içmeye başlamasıyla birlikte mekonyum adını verdiğimiz ilk kakası oluşmaya başlamıştır. Bebeğin temel organları tam anlamıyla oluşumunu tamamlamıştır. Bebek bu haftadan sonra yavaş yavaş dönerek doğum pozisyonunu almaya başlar. Bu hastanın en önemli olayı bebeğin beyin gelişiminin devam ediyor olmasıdır. Erkek bebeklerde testisler bu haftadan sonra dışarı doğru oluşum göstermeye başlar.

35. gebelik haftasında annede meydana gelen değişiklikler

Haberin Devamı

Bebeğin hızlı kilo almasıyla annede bel ağrıları ve pelvik ağrılar artmaya başlar. Bebeğin büyümesine bağlı olarak mesaneye olan baskı artar ve anne daha sık idrara çıkmaya başlar. Sık idrara çıktığı için su içmede azalma olur ve mesane iltihaplanmasına oluşur. Yine artan baskıdan dolayı perine kasları zayıflar. Bebeğin büyümesiyle mideye yaptığı baskı sonucu mide yanması ve bulantıda artma görülebilir. Anne karnında sertleşme ve bebeğin yuvarlanması gibi hisler yaşanabilir.

35. gebelik haftası önerileri

Bol bol su içmek ve sıvı almak hem bebek için hem de anne için çok önemlidir. Perine kaslarını güçlendirmek için kegel egzersizlerini ihmal etmemek gerekir. Şikâyet olmasa bile bu haftadan sonra sık sık doktor kontrollerinize gitmeyi ihmal etmeyin. Bebek daha ağırlaşmadan ve ağrılar artmadan doğum hazırlığı yapmak için en ideal haftadır. Rahatlıkla doğum çantanızı hazırlayabilirsiniz. Artan mide yanmalarını önlemek için yemeklerden hemen sonra uzanmamalısınız. Bebeğinizin hareketlerini tanıyıp hareketlerinin azalıp ve artmasını tanımlayabilmelisiniz. Bu haftadan sonra demir ve vitamini daha bol almaya çalışınız. Beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz çünkü bu haftadan sonra siz de bebeğiniz gibi hızlı kilo alabilirsiniz. Bebeğinizin hareketlerinde bir azalma olduğunu ya da o gün hiç hareket etmediğini fark ederseniz beklemeden doktorunuza başvurmalısınız.

KEŞFETYENİ
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz

Cadde | 10.05.2025 - 14:59

Başarılı oyunculardan Neslihan Atagül ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Kadir Doğulu ilk bebeklerine kavuştu. Günler sonra Neslihan Atagül'den oğlu Aziz ile ilk poz geldi.

Yazarlar