Gündem ‘39 hedef hava harekatıyla imha edildi’

‘39 hedef hava harekatıyla imha edildi’

22.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları terör örgütü PKK’nın son saldırısına ilişkin “Son dönemde saldırıların gerçekleştirildiği yerler artık Pençe-Kilit bölgesinin en uç, en cephe bölgeleridir.

‘39 hedef hava harekatıyla imha edildi’

Orada ufak bir bölüm kaldı, orayı da temizleyip kilidi kapattıktan sonra hudutlarımız daha güvenli hale gelecektir. Terör örgütünün son dönemdeki saldırılarının amacı da bu kilidin kapatılmasını önlemektir. Terör örgütü için bu saldırılar son çırpınışlardır. Bu çırpınışlar onları beklenen sondan kurtaramayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin Devamı

608 terörist etkisiz 

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk de, basın bilgilendirme toplantısında TSK’nın son bir hafta içinde 26, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 242’si Irak’ın, 366’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 608 teröristi etkisiz hâle getirdiğini kaydetti. - AYDIN HASAN Ankara 

‘39 hedef hava harekatıyla imha edildi’
MSB, 19 ve 20 Mart’ta Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgesine düzenlenen ve 39 terör hedefinin vurulduğu hava harekatlarının videolarını paylaştı.

‘900 sığınak vuruldu’

Irak’ın kuzeyinde 19 Mart’taki saldırı girişiminde bir askerin şehit düştüğünü hatırlatan Aktürk, şunları söyledi: “Menfur saldırı sonrası 19 ve 20 Mart’ta düzenlenen hava harekâtları ile Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan toplam 39 hedef başarıyla imha edilmiştir. Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 854 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.916 silah ve 803.241 mühimmat ele geçirilmiş, 2.650 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 900 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.”