Gündem 4 ilde KCK operasyonu: 44 gözaltı

4 ilde KCK operasyonu: 44 gözaltı

13.02.2010 - 15:22 | Son Güncellenme:

Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin’de 44 kişi gözaltına alındı

4 ilde KCK operasyonu: 44 gözaltı

ABDULLAH Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat 1999’un yıldönümü öncesinde PKK’nın gizli sivil yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM) yönelik 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin’de aralarında BDP il başkanı ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde kentte bazı ev ve işyerlerine eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda BDP Merkez İlçe Başkanı Ferhan Sercan, eski ilçe başkanı Arif Karataş, BDP’li belediye meclis üyeleri Hidayet Elinç, Yüksel Yılmaz, Bejna Sercan, Bayram Kaçar, Ahmet Aslan, parti üyeleri Mustafa Gündüz, Halil Adıgüzel, Fehime Ete, Naci Özer, Salih Kayıkçı, Nemit Ete, Melahat Taşçı, Nedime Ete ve Eğitim-Sen sube yöneticisi Şahin Kayıkçı gözaltına alındı. Operasyon kapsamında BDP il binası ile Mezopotomya Külltür Merkezi’nde polis arama yaparak bazı bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu.

Siirt’in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, il binasında aramanın sürdüğü sırada BDP önüne geldi. Sadak, “Bu operasyonların ülkeye hiç bir yararı yok. Tabiri cayiz ise ateşe körükle gidiliyor. İnsanların demokratik anlamda siyaset yapmalarına müdahe ediliyor. Ülkenin demokrasiye ihtiyacı vardır. Bu yapılanları anlamak mümkün değil. Gözaltına alınanların arasında belediye meclisi üyelerinin de olması nedeniyle ben bu açıklamayı yapıyorum” dedi.

MARDİN’DE BDP İL BAŞKANI DA GÖZALTINDA Mardin’de kent merkezi ile Nusaybin, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda BDP Mardin İl Başkanı İsa Durç, Merkez İlçe Başkanı Ercan Güneş, DTP eski İl Başkanı Hilmi Öncü, İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi yöneticisi Abdülkadir Çağatay, BDP’li İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kök, il genel meclisi üyeleri Mesut Amak, Ziver Gümüş, belediye meclis üyeleri İpek Güneş ve Erdal Irmak, kapatılan DTP’nin eski Merkez İlçe Başkanı Davut Şahin’inde aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Mardin'de 7 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Şüphelilerin çeşitli tarihlerde düzenlenen eylemlerde yasa dışı slogan atarak, suçu ve suçluyu övdükleri iddiasıyla gözaltına alındıkları kaydedildi.

BATMAN’DA 10 GÖZALTI Batman’da bu sabah erken saatlerde ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda aralarında BDP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Candemir ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

BDP Batman İl Başkanı Mehmet Şah Kaygusuz, Abdullah Öcalan'ın yakalandığı tarihin yıldönümü yaklaşırken partilerine yönelik operasyonların arttığına dikkat çekerek, “15 Şubat öncesinde halkımızı sindirmeye yönelik bir gözaltı operasyonları var. Halkın özgür iradesiyle seçilen insanlar gözaltına alınmaya devam ediliyor. Aralarında öğrencilerinde bulunduğu gözaltılarla geleceğimiz karartılıyor” dedi.

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon’da ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aranan 1 kişi gözaltına alınıp, sorgulanmak üzere Gaziantep’e gönderildi.