Gündem 41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye! Bu fotoğraftan 28'i artık hayatta değil

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye! Bu fotoğraftan 28'i artık hayatta değil

18.10.2022 - 11:47 | Son Güncellenme:

Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçilerle ilgili kahreden detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye Bu fotoğraftan 28i artık hayatta değil

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye... Onlardan geriye anıları kaldı. Maden işçilerinin patlamadan kısa süre önce birlikte çektirdikleri fotoğrafları ortaya çıktı. O kareye giren 28 isim hayatını kaybetti. Son fotoğrafın hikayesini maden işçisi Muhammed Başol anlattı.

Haberin Devamı

Kimi objektife baktı, kimi el salladı... Bir sendika toplantısı sonrası çekildi fotoğraf ve yüzleri gülüyordu. Kutlama için meşale yakıp o anı ölümsüzleştirmişlerdi. 28'i artık hayatta değil.

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye Bu fotoğraftan 28i artık hayatta değil


HEMEN YARDIMA KOŞTU

O kareden sağ kalan birkaç isimden birisi oldu maden işçisi Muhammed Başol. Başka bir vardiyada çalıştığı için o gün madende değildi. Haberi alır almaz hemen yardıma koştu.

"FOTOĞRAF 2 HAFTA ÖNCE ÇEKİLDİ"

Maden kazası öncesi işçilerin hep birlikte olan son fotoğrafın hikayesini maden işçisi Muhammed Başol anlattı:

"Bu fotoğraf iki hafta önce çekildi. Bizim elbette acı günlerimiz olduğu gibi neşeli günlerimiz de vardı. Bu kare de onlardan biriydi. Hatırlayınca insanın yüreği burkuluyor. Aslında hatırlayabildiğim kadarıyla o karede önümde oturanlardan Remzi Özçelik, Enes Ünal onları hatırlıyorum şu an. Öyle güzel pırlanta gibi arkadaşlarımızdı ki. Allah rahmet eylesin."

Haberin Devamı

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye Bu fotoğraftan 28i artık hayatta değil

HER FOTOĞRAF AYRI HİKAYE

TRT'nin haberine göre, toplantı sonrası çekilen bir başka karenin anısı daha vardı. O fotoğraftaki 7 işçiden biri vefat etti.

"Burada sadece Ercan kardeşimiz var. Ercan kardeşimiz aynı dönem işe girdiğimiz 2015'te birlikte başladığımız kardeşimiz. Aynı sarma altında, aynı bacada, aynı anayolda yürüdüğümüz kardeşimiz var."

41 maden işçisi, 41 isim, 41 ayrı hikaye Bu fotoğraftan 28i artık hayatta değil

YERİN METRELERCE ALTINDAN SON KARE

Sadece madende omuz omuza çalışmıyorlardı. Zaten aile gibiydiler. Mesai sonrası da birlikte vakit geçiriyorlardı. Bu kare de öyle bir günden anı kaldı.

Hepsinin bareti farklı renkte. Ama söz konusu emekse, dostluksa ne kıdem ne mevki vardı aralarında.

Yerin metrelerce altında, kömür mesaisinden bir anı da bu fotoğraf.

"Hepimiz 2015 muamelesiydik. Aynı gün usta olduk. Güzel anılarımızdan bir gün. Ercan Saraç ve Murat Ergin kardeşlerimiz var orada. İkisi de şehit. Yerin 250 metre derinliğinde, alışma sahamıza yakın anayolda bir yer. Sadece çalışma esnasında kazma kürekle değil de beraber olabildiğini, iç içe olduğunu gösteren bir fotoğraf."