Gündem 44 bin dolar maaşın 16 bini FETÖ himmeti

44 bin dolar maaşın 16 bini FETÖ himmeti

16.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün ABD’deki yapılanmasını araştıran Robert Amsterdam’ın hazırladığı “Aldatma İmparatorluğu: Gülen’in ABD’deki Okul Şebekesi” adlı kitapta, FETÖ okullarının iç yüzünü bilen, bu okullarda çalışan, ayrıca mağdur olan öğrenciler ve velilerin anlatımları dikkati çeken bölümler arasında.

44 bin dolar maaşın 16 bini FETÖ himmeti

Terör örgütünün sözde Doğu New York yapılanması içerisinde yer alan “Syracuse of Science” adlı kuruluşta öğretmenlik yapan ve adı gizli tutulan bir öğretmen, FETÖ okulları için, “Okulda Amerikalılara anlatılmayan bir ibadet odası vardı. Arkadaşım oraya bir kez girdi ve videosunu çekti. Zemin üzerinde seccadeler ve raflarda Gülen kitapları vardı” diyor.

Haberin Devamı

‘Tohum grubu’

Güney Teksas Harmony Scxhool of Innovation El Paso eğitim kurumundaki adı gizli tutulan bir Türk öğretmenin anlattıkları ise şöyle: “Resmen öğrencileri topluyorlardı ve nihai hedef olarak onları bir hafta veya on günlüğüne Türkiye’ye götürüyorlar ve onları Türk öğretmenlerine hayran kılmaya çalışıyorlardı. CLRP (Üniversite Öğrenimi ve Hazırlık Programı) denen bir program var. Bu program aslında her Türk öğretmen tarafından kurulan çekirdek bir gruptur. Benden bir çekirdek grup veya ‘tohum grubu’ kurmamı istediler. Onları evlerimize davet ediyor, özel ilgi gösteriyor, gezilere götürüyor, Türk kültür merkezine davet ediyorduk. Bu etkinliklerin masrafı, kamu fonlarıyla okul tarafından ödeniyordu.”

Haberin Devamı

‘Maaşın yüzde 40’ı

Ortabatı Ohio Horizon Science Academy adlı kuruluşta görev yapan bir Türk öğretmen ise 44 bin dolar olan maaşının 16 bin dolarının FETÖ tarafından “himmet kesintisi”ne uğradığını şöyle anlatıyor: “Maaşım Çalışma Bakanlığı’na gönderilen sözleşmeye dayalı olarak 44 bin dolar cari ücret olacaktı. Bununla birlikte, Horizon Denison’un Direktörü ile görüştüğümde, FETÖ’nün kendi tüzüğünün olduğunu ve bu tüzüğe göre, bir kişinin yılda 28 bin dolar alması gerekiyordu. Benimle H-1B vize başvurusunda belirtilen 44 bin dolarlık tutarın yerine okulun 28 bin dolar ödeyeceğini belirten başka bir sözleşme yaptı. Bildiğim kadarıyla, FETÖ’nün tüm üyeleri, H1-B vizesi başvurularında listelenen, Çalışma Bakanlığı’nın belirlediği cari ücret yerine FETÖ tüzüğüne dayalı olarak maaşlarını ve yardımları elde ediyorlardı. Tüzüğe göre maaşımın yüzde 40’ını harekete (FETÖ) veriyordum çünkü bekardım ve çocuğum yoktu. Diğer Türk öğretmenler (hepsi FETÖ üyesi), maaşlarının bir kısmını tüzük uyarınca örgüte verdi.”

44 bin dolar maaşın 16 bini FETÖ himmeti

Dolap arkasında saklı 90 bin dolar

FETÖ/PDY’ye karşı yürütülen operasyonlar kapsamında 4 ilde 26 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda aralarında meslekten ihraç edilen öğretmen, üniversite çalışanı, sağlık personeli ve öğrencilerin de bulunduğu 6’sı kadın 20 kişi yakalandı. Adana’nın Seyhan ilçesinde meslekten ihraç edilen öğretmen H.Ö.’nün evinde yapılan aramada elbise dolabının arkasında 90 bin dolar ve bir cep telefonu ele geçirildi.

FETÖ’nün hücre evlerine darbe

Ülke genelinde 1 Ocak’tan bu yana örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evleri ile öğrenci evlerine yönelik yaklaşık 300 adrese düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 600 şüpheliden 225’i tutuklandı. DHA/ AA