Gündem 445 emniyet mensubu FETÖ’den açığa alındı

445 emniyet mensubu FETÖ’den açığa alındı

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını duyurdu.

445 emniyet mensubu FETÖ’den açığa alındı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

‘Çok hayırlı bir çalışma’

Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, göreve gelişinin 180.’nci günü dolayısıyla Ankara’da basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmişti. Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Didem Özel Tümer’in, bir toplantısından basına yansıyan Emniyet mahrem yapılanması görseli ile ilgili sorusuna Yerlikaya şu yanıtı vermişti: “Her zaman FETÖ ve bu minvaldeki terör örgütlerine karşı uyanık olmamız lazım. Halen sempatizanı olanları varsa bunları ayıklayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Oradaki çalışmanın yeri ve zamanı geldiğinde ne anlama geldiğini hep beraber göreceğiz. Çok hayırlı bir çalışma.”

Haberin Devamı

63 polis İstanbul’dan

FERİT ZENGİN - Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, haklarında idari soruşturma başlatıldığı duyurulan 445 emniyet mensubundan 63’nün İstanbul Emniyeti kadrosunda yer alıp sadece bir tanesinin komiser muavini olduğu diğer 62’sinin ise polis memuru olduğu öğrenildi.