Gündem ‘60 bin Suriyeli ülkesine döndü’

‘60 bin Suriyeli ülkesine döndü’

28.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile depremden etkilenen iller içinde yer alan Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor. Suriye’nin kuzeyindeki Bahar Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerinin desteklendiği Kumlu Üs Bölgesi’ne giderek inceleme ve denetlemelerde bulunan Akar, faaliyetlere ilişkin komutanlık binasında brifing aldı.

‘60 bin Suriyeli ülkesine döndü’

ANKARA Milliyet - Akar, Orgeneral Güler ile sınırın sıfır noktasına gitti. Kavalcık Şehit Er Gökhan Çakır Hudut Karakolu’na geçen Akar, denetlemelerine burada devam etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından “Suriye’den Türkiye’ye doğru sığınmacı akını” olduğuna yönelik iddianın ortaya atıldığını hatırlatan Akar, şunları söyledi: “Sınır hattında denetlemeler yaptık, sivil ve askeri makamlarla görüştük. Bunların iftira olduğunu, durumun tam tersi olduğunu kamuoyuyla paylaştık. Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz.”

Haberin Devamı

‘Zamanı gelince konuşulur’

Milletvekili adaylığına yönelik yer alan haberlere ilişkin değerlendirmesi de sorulan Bakan Akar, “Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçik ile beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur” yanıtını verdi.