Gündem 65 yaş üstü yasakları | İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

65 yaş üstü yasakları | İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

05.01.2021 - 10:48 | Son Güncellenme:

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman? Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte alınan önlemler arasında 65 yaş üstü için yasaklar da getirildi. 65 yaş ve üstü vatandaşların belli saatler dışında sokağa çıkmaları yasak. Peki, sokağa çıkma saatleri ne? İşte 65 yaş üstü yasakları ile ilgili merak edilenler...

65 yaş üstü yasakları | İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri

Sokağa çıkma yasağı kimleri kapsıyor? Hangi saatlerde sokağa çıkmak serbest. 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma saatleri araştırılıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirler devam ediyor. 65 yaş ve üstü vatandaşların belli saatler dışında dışarı çıkmaları yasak. İşte 65 yaş üstü için alınan önlemler.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç),bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

Tüm illerde ve tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşlar da dışarı çıkamayacak.

65 YAŞ ÜSTÜ OTOBÜSE, METROYA, METROBÜSE, MİNİBÜSE BİNEBİLİR Mİ?

30 Kasım 2020 tarihinde açıklanan yeni korona virüs kısıtlamaları kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasaklarına eklemeler yapıldı. 20 Kasım 2020'de uygulanmaya başlayan yasaklara ek olarak 65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları kısıtlandı. Yani 65 yaş ve üstü vatandaşlar gün içerisinde sokağa çıkma saatleri olan 10.00-13.00 arasında toplu taşımaya (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) binemeyecek. Yeni kısıtlamalar 1 Aralık Salı gününden itibaren geçerli.