Gündem 66 ile uyarı! AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe açıklamalar

66 ile uyarı! AFAD ve Meteoroloji'den peş peşe açıklamalar

17.11.2023 - 19:45 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 66 il için sarı ve turuncu kodlu, gök gürültülü sağanak yağış, rüzgar ve yağmur uyarısında bulunuldu. Vatandaşlara yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. İşte detaylar...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (2 ila 10 derece) azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: genellikle güney ve batı zamanla Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta yer yer kuvvetli Marmara, ve Ege'de fırtına, Akdeniz, İç Anadolu'nun , Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Ege'de fırtına, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu , Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat)şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

66 İLE UYARI

İstanbul, Kocaeli ve Yalova için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile rüzgar uyarısı

Sakarya için sarı kodlu rüzgar ile turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Bursa için turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile sarı ve turuncu kodlu rüzgar uyarısı

Karaman, Niğde, Kayseri, Isparta ve Burdur için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ve turuncu kodlu rüzgar uyarısı

Adıyaman, Amasya, Bilecik, Artvin, Gaziantep, Malatya, Ordu, Samsun, Tokat ve Kilis için sarı kodlu rüzgar uyarısı

Bolu, Çorum, Kastamonu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük için sarı kodlu yağmur uyarısı

Haberin Devamı

Adana, Mersin, Kırklareli, Konya, Kahramanmaraş ve Tekirdağ için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile sarı ve turuncu kodlu rüzgar uyarısı

Afyonkarahisar ve Denizli için sarı kodlu yağmur ile sarı ve turuncu kodlu rüzgar uyarısı

Antalya için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış ile rüzgar uyarısı

Ankara, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırşehir, Manisa, Muğla, Nevşehir, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgar uyarısı

Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Erzincan ve Giresun için sarı ile turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Trabzon, Tunceli, Bayburt, Sivas, Rize ve Bingöl için turuncu kodlu rüzgar uyarısı

Uşak ve Kütahya için sarı kodlu rüzgar ile yağmur uyarısı

Hatay için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

THY 40 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları, İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları dolayısıyla İstanbul Havalimanı'ndan planlanan toplam 40 tarifeli seferi iptal ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca iç ve dış hatlarda toplam 40 seferin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi. Uçuşu olan yolculardan THY'nin internet sitesinden uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

AKOM'DAN HAFTA SONU İÇİN FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geldiğini, sıcaklıkların da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşeceğini duyurdu. İBB AKOM verilerine göre, İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Lodos yönünden, Pazar erken saatlerden itibaren ise Karayelden, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Ankara Valiliği, akşam saatlerinden itibaren şehrin çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ankara çevrelerinde cumartesi akşam saatlerinden itibaren genelde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edilen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, 19 Kasım Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuvvetli yağışların sebep olacağı ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.

AFAD'DAN 55 İLE UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren batısında,  Cumartesi bölge genelinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu gece ve Cumartesi sabah saatlerinde güney ve güneybatı, Trakya ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat zaman zaman 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 9°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL 13°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden itibaren batısında, Cumartesi il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ 7°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KOCAELİ 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Cumartesi il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Cumartesi bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu,Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 8°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 14°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Cumartesi il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Cumartesi bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğusu ile Doğu Akdeniz kıyılarında, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli, Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli (60-80 km/saat)yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 12°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu, Cumartesi aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 16°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu , Cumartesi sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 12°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 15°C, 23°C
Parçalı çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli (60-80 km/saat) yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 4°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 1°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 2°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 4°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Sinop dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.. Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 3°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 7°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 1°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 9°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 5°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

SAMSUN 11°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

TOKAT 5°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

TRABZON 11°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güneyi yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM -2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KARS -4°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

MALATYA 3°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

VAN 2°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 4°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 9°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

MARDİN 10°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

SİİRT 8°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Cumartesi yağmur ve sağanak yağışlı

5 GÜNLÜK TAHMİN

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar

66 ile uyarı AFAD ve Meteorolojiden peş peşe açıklamalar