Gündem 95’inci duruşmaya Tolon da katıldı

95’inci duruşmaya Tolon da katıldı

19.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde 18 Nisan 2007’de 1’i Alman 3 kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili davanın 95’inci duruşması Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

95’inci duruşmaya Tolon da katıldı

5 yıllık tutukluluk süreleri dolduğu gerekçesiyle elektronik kelepçe takılarak tahliye edilen sanıklardan Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Cuma Özdemir’in ve Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde bulunan Hamit Çeker’in katılmadığı duruşmaya, davanın bir numaralı sanığı olarak gösterilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon katıldı. Cinayet anında olay yerinde yakalanan ve 5 yıllık tutukluluk süreleri dolduğu gerekçesiyle elektronik kelepçe ile evlerinde gözetimde bulunan Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım ise elektronik kelepçe uygulamasının kaldırılmasını, başka bir adli denetim kararının verilmesi taleplerinde bulundu.
İlker Çınar’ın gizli tanık sıfatının kaldırılmasını ve mahkemede sorgulamasını talep eden tutuklu sanık emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, “Bu ne cinayet ne de darbe davasıdır. Bu dava basit bir cinayet davasıdır. Benim tutuksuz yargılananlardan ne farkım var? Gizli tanık Çınar paralel yapı tarafından kullanılmıştır” diye konuştu.
Verilen 3 saat aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti, Tolon’un duruşmalardan vareste tutulması talebi kabul edildi.
Heyet, ayrıca Levent Ersöz ile Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın da tanık olarak dinlenilmesini kararlaştırdı. Duruşmalarda sürekli hâkim ve savcıları tehdit eden tutuklu sanık Varol Bülent Aral hakkında ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Duruşma, 15 Ekim 2014 tarihine ertelendi.