Gündem 99/1 askerlik yerleri ne zaman belli olacak?

99/1 askerlik yerleri ne zaman belli olacak?

11.01.2019 - 18:46 | Son Güncellenme:

99/1 askerlik yerleri ne zaman belli olacak? 2019 yılının ilk celbi olan Şubat celbinde askere gidecek olan 99 doğumlu yükümlüler için Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü tarafından açıklama geldi. Peki 99/1 askerlik yerleri ne zaman belli olacak?

99/1 askerlik yerleri ne zaman belli olacak

Askerlik yerleri ne zaman belli olacak sorusu yükümlüler tarafından araştırılmaya devam ediyor. 2019 yılının ilk celp döneminde silah altına alınacak olan yükümlüler askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile Şubat celp döneminde silah altına alınacak er statüsündeki er ve erbaşların askerlik yerlerini yapacakları acemi birlikleri belli olacak. Kısa dönem olarak askerlik hizmetini 99/1 döneminde yerine getirecek olan adayların ise hem acemi hemde usta birlikleri belli olacak.

Haberin Devamı

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Birinci grupta silah altına alınacak olan yükümlerin askerlik yerleri 15 Ocak 1 Şubat tarihleri arasında belli olacak. Bu tarihler arasında yükümlüler işlemlerini E-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. İkinci grup yani B grubunda silah altına alınacak olan yükümlüler ise işlemlerini 1-13 Marta tarihleri arasında E-devlet üzerinden yapabilecek.

Öte yandan yol ve iaşe bedelleri E-devlet üzerinden sülüs yani sevk evrakını aldıktan sonra PTT ve PTT matikler üzerinden alınabilecek.