Gündem ABD Büyükelçiliği’ne saldırıdan FETÖ çıktı

ABD Büyükelçiliği’ne saldırıdan FETÖ çıktı

08.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne 22 Ağustos’ta ateş edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan saldırgan Osman Gündaş ve patronu Ersin Bayram’ın telefonlarından FETÖ bağlantıları tespit edildi.

ABD Büyükelçiliği’ne saldırıdan FETÖ çıktı

Gündaş’ın sosyal medya hesabından FETÖ elebaşı Gülen’in videolarını paylaştığı ortaya çıkarken, Gündaş’ın çalıştığı lokantanın sahibi olan şüpheli Ersin Bayram’ın da telefon ve diğer dijital materyallerinin incelenmesi sonucu FETÖ irtibatı belirlendi.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin hazırladığı raporda, Ersin Bayram’ın cep telefonuna FETÖ uygulamaları ile haberleşme programlarını indirdiğinin tespit edildiği ve telefonunda FETÖ elebaşı Gülen’in talimat içerikli vaazlarının yayımlandığı “herkul.org” isimli uygulamanın bulunduğu bilgisi yer aldı.

Gülen fotoğrafları var

İnternet trafik bilgisi incelenen Bayram’ın, internetten örgütün filmlerini araştırdığı ve telefonunda Gülen’e ait fotoğrafların olduğu tespit edildi. Telefonu incelenen Bayram’ın albümünde de ilginç fotoğraflara ulaşıldı. Sorgusunda Bayram’a, 11 Eylül 2015’te ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass ile çektirdiği fotoğraf soruldu. ABD Büyükelçiliği’nin, Amerika’ya ithalat ve ihracatı olan Türk firma ve STK’lara İstanbul’da kokteyl verdiğini ve kokteyle kendisinin de katıldığını öne süren Bayram, “Memleketim Giresun Yağlıdere’nin nüfusunun yarısının Amerika’da olmasından dolayı resimleri de reklam amaçlı paylaştım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükelçiliğe ateş açtıktan sonra kaçan Ahmet Çelikten ile beraberindeki Gündaş’ın, elçilik çevresinde saldırıdan 20 dakika önce keşif yapmaları da görüntülere yansıdı. Emniyetteki sorgusunda alkol aldıktan sonra rastgele elçiliğe ateş açtıklarını iddia eden saldırganların, rahat tavırlarla büyükelçiliğin etrafında yürümeleri güvenlik kameralarına yansıdı.

ABD Büyükelçiliği’ne saldırıdan FETÖ çıktı