Gündem ABD'yi destek verdiği teröristler yalanladı!

ABD'yi destek verdiği teröristler yalanladı!

23.11.2018 - 08:03 | Son Güncellenme:

Terör örgütleri YPG ile PKK’yı birbirinden ayrı göstermeye çalışan Washington’ı teröristler yalanladı. YPG’li teröristler, ABD’nin ödül koyduğu terör örgütü PKK yöneticilerine destek gösterisi düzenledi.

ABDyi destek verdiği teröristler yalanladı

Star gazetesinde yer alan habere göre, YPG’li teröristler, Fırat Nehri’nin doğusunda işgal altında tuttuğu Tel Abyad kentinde ABD’nin ödülkoyduğu terörisler için destek yürüyüşü düzenledi. Üç PKK elebaşı Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’a destek için ellerinde örgüt paçavraları ve silahla sokağa çıkan YPG’li teröristler, Pentagon’un stratejisini boşa düşürdü.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tel Abyad’a çevre yerleşimlerden gelen ve ilçede konuşlu YPG/PKK'lı teröristler ile ailelerinden oluşan bir grup, önceki gün ellerinde üç elebaşının fotoğraflarının basılı olduğu, ‘Komutanlarımız kalbimizdedir’, ‘Komutanlarımız için ayaklanın’ yazan pankartla gösteri düzenledi, teröristbaşı Öcalan’a destek sloganları da atıldı.

ABD HEYETİ RESULAYN’DA

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in önceki gün açıkladığı ‘Türkiye’nin kaygılarına yönelik Suriye’nin kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kurma’ projesi bölgede diplomasi trafiğini hızlandırdı. Üst düzey isimlerin yer aldığı bir ABD askeri heyetinin, Pentagon’un emriyle, Fırat’ın doğusundaki Resulayn’a gittiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, Amerikan heyetinin, terör örgütü YPG/PKK’nın elebaşlarıyla bir araya geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı