Gündem Açık cezaevi izinleri son dakika gelişmeleri: İzinler uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri son dakika gelişmeleri: İzinler uzatıldı mı?

31.03.2021 - 09:10 | Son Güncellenme:

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Ocak ayında açık cezaevi izinleri 2 ay süreyle uzatılmıştı. 31 Mart tarihinde sona erecek olan açık cezaevi izinleri için erteleme kararı geldi mi? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan açık cezaevi izinlerinin devam edip etmeyeceği merak konusu.

Açık cezaevi izinleri son dakika gelişmeleri: İzinler uzatıldı mı

Binlerce mahkumu yakından ilgilendiren açık cezaevi izinleri ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 31 Ocak'tan 31 Mart'a ertelenen açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Son durum ne? Adalet Bakanlığı'ndan açıklama bekleniyor.

Haberin Devamı

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILMIŞTI

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını bildirilmişti. Açık cezaevi izinleri için son tarih 31 Mart 2021 olarak belirlenmişti.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

31 Mart'ta sona erecek olan açık cezaevi izinleri için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından son dakika duyurusu yayımlandı ve sürenin 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildi. İşte o duyuru:

5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün “26/03/2021 tarih ve 13588366-149-477 sayılı yazıları ile COVID -19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID -19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

Haberin Devamı

DUYURU İÇİN TIKLAYINIZ