Gündem Açık cezavi izinleri uzatıldı mı 2022? Açık cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı son tarih ne zaman? İşte, cezaevi izinleri bitiş tarihi

Açık cezavi izinleri uzatıldı mı 2022? Açık cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı son tarih ne zaman? İşte, cezaevi izinleri bitiş tarihi

25.05.2022 - 21:04 | Son Güncellenme:

Açık cezaevi izinleri konusunda gözler Kabine Toplantısına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir araya gelen toplantının ardından 31 Mayıs tarihinde sona eren Covid-19 açık cezaevi izinleri konusunda beklenen açıklamayı ve müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Peki açık cezaevi izinleri süresi uzatıldı mı son tarih ne oldu?

Açık cezavi izinleri uzatıldı mı 2022 Açık cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı son tarih ne zaman İşte, cezaevi izinleri bitiş tarihi

Açık cezaevi izinleri konusunda araştırmalar sürüyor. 31 Mayıs tarihinde sona erecek olan Covid-19 izinleri hakkında gözler Kabine toplantısından çıkacak olan karara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine toplantısında alınan kararlar duyurulurken hükümlüleri sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Peki Açık cezaevi izinleri süresi uzatıldı mı, son tarih ne oldu?

Haberin Devamı

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ SÜRESİ UZATILDI MI SON TARİH NE OLDU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında açık cezaevindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerine ilişkin sunum yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık cezaevlerindeki hükümlüler için belirli şartlarda uygulanan Kovid-19 izinlerinin yeniden değerlendirildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

“Kabine toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belirli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren Kovid-19 izinleri ile ilgili de yeni bir değerlendirme yaptık. Buna göre açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz. Meclisimizin bu hususta gereken yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

 

Açık cezavi izinleri uzatıldı mı 2022 Açık cezaevi izinleri ne kadar uzatıldı son tarih ne zaman İşte, cezaevi izinleri bitiş tarihi

COVID-19 izninden bugüne kadar 200 bin Mahkûm faydalandı. Hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre COVID-19 izninden dönecek hükümlüler, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne (CTE) ait https://cte.adalet.gov.tr/ resmi web sitesinden TC kimlik numaralarını girerek, girmek istedikleri cezaevlerine ilişkin tercihte bulunacaklar. Bu cezaevlerinde yer yoksa en yakın cezaevine yerleştirilecekler. Hükümlüler dönecekleri ceza infaz kurumlarını CTE'nin resmi web sitesinde oluşturulacak sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilecekler.