Gündem Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri | AÖL kayıt yenileme hangi durumlarda yapılır? Açık lise kayıt yenileme - yeni kayıt nasıl ve ne zaman yapılır?

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri | AÖL kayıt yenileme hangi durumlarda yapılır? Açık lise kayıt yenileme - yeni kayıt nasıl ve ne zaman yapılır?

22.01.2020 - 10:54 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Lisesi için yeni dönem kayıt yenileme, yeni kayıt, sınav tarihleri merak ediliyor. Açık liseye yeni kayıt yaptırmak isteyenler, AÖL ilk kayıt tarihleri ne zaman ve nasıl yapılır arayışında bulunuyor. AÖL sınavlarına katılmak isteyenler ise kayıt yenileme işlemini tamamlamak istiyor. Peki AÖL kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve nasıl yapılır? AÖL 2. dönem sınav tarihleri ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri | AÖL kayıt yenileme hangi durumlarda yapılır Açık lise kayıt yenileme -  yeni kayıt nasıl ve ne zaman yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Açık Öğretim Lisesi sınavları için heyecan başladı. 2019-2020 Eğitim yılının ilk dönem sınavları geride kaldı. AÖL 2. dönem sınavları ise büyük merak konusu oldu. Açık lise 2. dönem sınavları ne zaman uygulanacak? AÖL kayıt yenileme işlemi nasıl ve ne zaman yapılır? AÖL yeni kayıtlar ne zaman yapılacak? Açık Öğretim Lisesi'ne kimler kayıt yaptırabilir? AÖL kayıt yenileme hangi durumlarda yapılır?

Haberin Devamı

AÖL SINAV TARİHLERİ

2019-2020 Eğitim yılının Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları 21-22 Mart 2020 tarihlerinde uygulanacak.

AÖL KAYIT YENİLEME HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar II. Dönem sınavına katılamaz.

AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme Başvuru Tarihleri: 6 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri.

Kayıt Yenileme Sınav Ücretini İki Şekilde Yatırabilirsiniz:

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.

1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.
Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur. Kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Haberin Devamı

AÇIK LİSEYE YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler;

Kayıt için gerekli evrakları ile öncelikle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Ön Kayıtlarını yaptıracaklardır.

Halk eğitimi merkezi müdürlükleri eksik evrak ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belge ile işlem yapmayacaktır.

Ön kayıt işlemi gerçekleşen öğrenci ilk kayıt sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatıracaklardır.

Eksik belge ve bilgi ile ilk kayıt alan halk eğitimi merkezi müdürlüğü öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

c )Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

ç )Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç)
maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

AÖL YENİ KAYIT TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 6 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında.

Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

 

 

Yazarlar