Gündem Acılı baba, oğlu için adalet istiyor

Acılı baba, oğlu için adalet istiyor

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aracıyla 9 yaşındaki bisikletli Göktuğ’a çarparak ölümüne neden olan sanığın hapis cezasının paraya çevrilmesine isyan eden Mert Demirsöz, ‘Adaletten başka istediğim hiçbir şey yok’ dedi.

Acılı baba, oğlu için adalet istiyor

ALEYNA SEVİM İstanbul  - Antalya’da geçtiğimiz yıl, dokuz yaşındaki bisikletli Yelkan Göktuğ Demirsöz’e aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık Mustafa Nagnalo “taksirle ölüme neden olma” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı da 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi. Karara isyan eden Göktuğ’un ailesi, change.org üzerinden de imza kampanyası başlattı. Milliyet’e konuşan Baba Mert Demirsöz, “Karar İstinaf’a taşındı. Benim adaletten başka beklediğim ve istediğim hiçbir şey yok. Bu adam bedelini ödemek zorunda” dedi. 

Haberin Devamı

Şerit ihlali yapmış 

Antalya Kemer’de geçtiğimiz yıl, dokuz yaşındaki bisikletli Yelkan Göktuğ Demirsöz’e aracıyla çarpan ve ölümüne neden olan Mustafa Nagnalo hakkında dava açılmış, yargılama sonunda sanık Nagnalo “taksirle ölüme neden olma” suçundan iyi hal indirimi uygulanarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı da 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi. Demirsöz ailesinin avukatı Pınar Toğaç Bulut, sanık Nagnalo’nun hız sınırını aştığı ve şerit ihlalinin kesin olduğunu öne sürerek, “bilinçli taksir’”suçundan yeniden yargılanması için Antalya Bölge Adliye Ceza Mahkemesi’ne giderek karara itiraz etti. Kazada hayatını kaybeden Göktuğ’un babası Mert Demirsöz, Milliyet’e konuştu. 

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na ithafen imza kampanyası başlattıklarını belirten Demirsöz, “Kazanın olduğu yer çocuk parkının önü. Kreş, spor sahası var. O bölgede Türkiye’de maalesef müsade edilen araç sürati 50 kilometre. Çocuğun aracın altından çkarıldığı noktaya bakıldığı zaman adam şerit ihlali yapmış. Karşıdan geliş istikametinin şeridine girmiş. Bunu zaten raporda da açıkça belirtiyor. Kesinlikle bahsettiği gibi 20-30 kilometrelik bir hızla gitmiyor, en az 60 ile 80 kilometre arasında” diyerek tepkisini dile getirdi. 

‘Engelli kalacaktı’

Çocuğunun vücudunun birçok yerinde kırık olduğunu söyleyen baba Demirsöz, şöyle devam etti: “Çocuğun kalça, leğen, kürek kemikleri, kaburgaların tamamı, sol bacağı, sağ kolu, hepsi kırılmış. Adli Tıp raporunda çok net bir şekilde belirtiliyor. Zaten hayatta kalsaydı yüzde 90 engelli olacaktı. Adaletten beklediğimiz sonucu alamadık, imza kampanyası başlattık. Benim adaletten başka beklediğim ve istediğim hiçbir şey yok. Bizim gördüğümüz tamamen suçlunun kayrılmış olması. Üç farklı bilirkişi raporu var. Bnları incelenmesi için heyete göndermesi gerekiyor. Heyete göndermek yerine karar verdi. Adama 12 bin 100 lira ceza verdiler. Adam orada tüm ajitasyonları yaptı.”