Gündem Acıyı paylaştılar

Acıyı paylaştılar

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demirören Ailesi’nin Kanlıca’daki evine siyaset, sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler, “Erdoğan Demirören Türkiye’nin gelişimine çok hizmet etti” dedi.

Acıyı paylaştılar

Demirören Ailesi, Kanlıca’daki evlerinde dün taziyeleri kabul etti. İş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim aileye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski bakanlar Egemen Bağış ile Cavit Çağlar, Mustafa Denizli, iş dünyasından Bülent Eczacıbaşı ve Arzuhan Doğan Yalçındağ da yer aldı.

Haberin Devamı

Acıyı paylaştılar

‘Binlerce istihdam...’

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Erdoğan Bey’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyorum. Erdoğan Bey ülkemizin çok önemli iş adamlarından biriydi. Ülkemiz ekonomisine katkıda bulundu. Binlerce insan istihdam etti, yatırımlar yaptı. Ülkemize ciddi hizmet eden iş adamlarından biriydi. Vefatı, büyük kayıptır. Ondan sonra gelenler aynı bayrağı taşıyacaktır” dedi.

Acıyı paylaştılar

‘Aile dostumuzdu’

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Erdoğan Bey bizim aynı zamanda aile dostumuzdu. Çok uzun zamandan beri birlikteliğimiz vardı. Vefatı nedeniyle çok üzgünüm. Türk sanayisine de katkıda bulunmuş bir insandı. Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına da sabır diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Acıyı paylaştılar

Ciddi hizmetler

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Akif Hamza Çebi, “Erdoğan Demirören bir sanayici olarak ülkemize ciddi hizmetleri olmuş, çok ciddi istihdam yaratmış bir büyüğümüzdür. Allah rahmet etsin. Vefatını öğrendiğimde çok şaşırdım. Bir süredir tedavi gördüğünü sonradan öğrendim. Tedavi gördüğünden haberim olmamıştı. Üzgünüm, Allah rahmet eylesin. Çalışma arkadaşlarının, ailesinin, herkesin başı sağ olsun” dedi.

‘Yanımızdaydı’

Demet Sabancı Çetindoğan ise, “Çok değerli bir insandı. Ülkemiz için çok şeyler yapmıştı. Bizim için de ayrı bir değeri vardı. Her zaman eğitimle ilgili konularda yanımızdaydı. Ruhu şâd olsun. Hepimize baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

‘Minnettarım’

İş insanı Sadettin Saran, “Binlerce insana istihdam yaratan önemli bir iş adamıydı. Hepimizin başı sağ olsun” derken, Mustafa Denizli şöyle konuştu: “Çok eski yıllardan beri tanıyorum. Oynadığım kulübe çok büyük yardımları dokunmuş bir insandı. Beşiktaş’ta çalıştığım dönemde de çok vakit geçirdik. 1978 yılında tanıştık. Onun bana sevgisi, benim kendisine olan saygım hiç eksilmedi, artarak devam etti. Yaptıkları için kendisine minnettarım. Yardımsever, kendisini düşündüğü kadar başkasını da düşünen bir insandı. İş ve spor dünyasına büyük katkıları olmuştur. Allah rahmet eylesin.”

Haberin Devamı

‘Hep ilk sıralardaydı’

Ziyaretçiler arasındaki Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da, “Erdoğan Bey, Türk iş dünyasının önemli bir simasıydı. Ben 40 yıllık gazeteciyim. 35 yılı ekonomi gazeteciliğinde geçti. Mesleğe ilk başladığım yıllarda genelde ilk 10’u saydığımızda, Demirören Ailesi, Demirören Grubu, Erdoğan Bey hep ilk 10’da yer almış bir isimdir” ifadelerini kullandı.

Acıyı paylaştılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam saatlerinde Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Soylu, “Ülkemizin başı sağ olsun. Bir ülkede işadamı olunabilir, sanayici olunabilir ama duayeni olmak apayrı konumdur. Allah mekânını cennet eylesin” dedi. (MERT İNAN, ÇİĞDEM YILMAZ, OZAN GÜZELCE, OĞUZ YETER)