Gündem Adalet 4 yıldır Melike’yi bulamadı

Adalet 4 yıldır Melike’yi bulamadı

25.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da üniversite sınavı formu almak için evinden çıkan ve o günden beri haber alınamayan Melike’nin kaçırılması davasında 4 yıldır sonuç çıkmadı.

Adalet 4 yıldır Melike’yi bulamadı

Ankara Sincan’da, 4 yıl önce Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) formu almak için evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu’nun ailesi, 4 yıldır süren davada 18 celsedir kızlarının akıbetini öğrenmeyi bekliyor. Kızlarını kaçıran 3 kişinin 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığını belirten aile 18. duruşmadan da “Melike’nin cesedi bulunamadığı için” eli boş döndü. Anne Fatma Toyguncu, kızının kayıp kaydının ancak ayın 24’ünde alındığını belirterek “Karakola gittim, savcılığa gittim; ‘Kızın kocaya kaçmıştır’, ‘Meşhur olmaya gitmiştir’ diyerek beni geri gönderdiler” dedi. Zanlılardan Muharrem Aytekin’in koğuş arkadaşı, Sincan Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede, Aytekin’in, Melike’yi arkadaşları Cevat Yıldız ve Gökhan Bozkurt ile birlikte öldürdüklerini ve Cimşit Mezarlığı’na gömdüklerini itiraf ettiğini söyledi. Dilekçenin ardından 15 mezardan DNA örneği alındı ama hiçbirinin Melike’ye ait olmadığı anlaşıldı. Dava devam ederken, 2 yıl boyunca “Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma” ve “Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçlamaları ile tutuklu bulunan sanıklar, denetimli serbestlik yasasıyla birlikte tahliye edildiler.

Haberin Devamı

Hâlâ tanık bekleniyor
Dava nedeniyle aile avukatlara para yetiştiremez duruma geldi. Bunun üzerine devlet aileye avukat olarak Tuğba Özer’i atadı. Mahkeme davayı karara bağlamak için sanıkların ifadesinde adı geçen bir kişiyi tanık olarak dinlemek istedi. Fakat bir türlü tanığın mahkemeye gelmesi sağlanamadı.

‘Ceset nerede?’

Davanın dün görülen 18. duruşma ailenin son umutlarını da yok etti. Geçici heyetin baktığı davada hâkim tanıktan vazgeçilmesi talebini reddederken Toyguncu ailesinin avukatı Özer’e, “Ben tanık talebinden vazgeçsem de ceset bulunmadan bu dava sonuçlanmayacak” dedi. Özer’in anlatımına göre hâkim daha sonra Toyguncu ailesi ve avukatına dönerek, “Ceset nerede” diye sordu. Soru üzerine Özer ve Fatma Toyguncu, “Sanıklara sorun. Melike’ye ne olduysa bu sanıklar biliyor” yanıtını verdi. Duruşma 16 Nisan’a ertelendi.