GündemAdalet arıyordu sanık oldu

Adalet arıyordu sanık oldu

18.03.2010 - 02:02 | Son Güncellenme:

Faruk Kalkavan’ın otomobiliyle çarparak ölümüne sebep olduğu Sinem Yalçın için adalet arayan Nazmiye Yalçın, dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı’na “iftira ve hakaret ettiği” iddiasıyla sanık sandalyesine oturdu

Adalet arıyordu sanık oldu

Yalçın, Şişli Adliyesi 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, suçlamaları kabul etmezken, sadece kızının katilinin hapse atılması için adalet aradığını söyledi. Mahkeme, dava hakkında görevsizlik kararı verdi.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman tarafından Sinem Yalçın’ın annesi Nazmiye Yalçın ve eski NTV Haber Koordinatörü Mustafa Hoş hakkında, basın yoluyla iftira ve hakaret edildiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. NTV’de yayınlanan bir programda kendisine yönelik “Kalkavan ailesinden bir çanta dolu para geldi” iddiaları üzerine dava açan Kahraman’ın yer almadığı duruşmada Yalçın ve Hoş dinlendi. Yalçın, Kahraman hakkında söylediği sözleri hatırlamadığını ifade etti. NTV’nin o dönemki haber koordinatörü Hoş da yayında hiçbir şekilde isim geçmediğini ifade etti. Kahraman’ın avukatı Mesut Yıldız ise yayında müvekkilinin hedef alındığının görüldüğünü iddia etti. Sinem Yalçın’ın babası Sinan Yalçın ise “Çocuğu öldürülmüş bir babayım. Elinizi vicdanınıza koyarak karar verin” dedi. Hakim sanıklar hakkında 50 bin TL’lik manevi tazminat istenen davada görevsizlik kararı verdi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Haberin Devamı

‘Katil cezalandırılsın’
2008’de meydana gelen trafik kazasında modacı Sinem Yalçın, bir otomobilin arkadan çarpmasının yol açtığı hasarı görmek için kullandığı otomobili, emniyet şeridine çekmişken, Faruk Kalkavan’ın kullandığı cipin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Baba Sinan Yalçın dün, “Sinem’in Yargıtay’da olan dosyası 9 aydır İstanbul’a gelemedi. Resmi onaylanmış bir ceza olmasına rağmen Kalkavan’ın dosyada ehliyet fotokopisi olduğu için İstanbul’da dosya gönderilemiyor. Biz farklı şeylerle uğraştırılıyoruz. Katilin cezasını çekmesini istiyor, adalet arıyoruz” dedi.

KEŞFETYENİ
Aşkta yüzü bir türlü gülmedi! Genç sevgilisinden ayrıldı
Aşkta yüzü bir türlü gülmedi! Genç sevgilisinden ayrıldı

Cadde | 29.04.2025 - 10:01

Wanda Nara'nın genç sevgilisi rapçi L-Gante'den yine ayrıldığı öğrenildi.

Yazarlar