Gündem Müjdeli haber geldi! Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sınav sonuçları açıklandı...

Müjdeli haber geldi! Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sınav sonuçları açıklandı...

22.01.2020 - 16:06 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları için başvurular kasım ayında alındı, 28 Aralık'ta sınav gerçekleşti. Şimdi sonuç günü... ÖSYM'nin takvimine göre sonuçlar bugün açıklanacak. Bu nedenle gün boyunca "Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu soruluyordu ki saat 15.10'da sonuçlar ilan edildi.

Müjdeli haber geldi Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sınav sonuçları açıklandı...

Yargılama gideri, vekalet ücretinin tahsili ve hukuk mahkemelerinin kararlarını uygulamak adına binlerce kişi kasım ayında İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sınavına başvurdu. 28 Aralık'ta adaylar sınavda ter döktü. Bütün sınavın sonuçları açıklanacak. Bu nedenle bugün sabahtan itibaren "Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu soruluyordu. ÖSYM müjdeli haberi saat 15.10'da verdi.

Haberin Devamı

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAV SONUCU AÇIKLANDI!

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları sınav sonuçları hakkında ÖSYM az önce duyuru yaptı ve "28 Aralık 2019 tarihinde uygulanan 2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavına (2019-İcra) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır." diye belirtti. 

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde “Sözlü sınava katılmaya hak kazandınız. Sözlü sınav tarihlerini Adalet Bakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.”, 70 ve üzeri puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde “Kontenjan nedeniyle sözlü sınava katılmaya hak kazanamadınız.”, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise “Kazanamadınız.” ibaresi yer alacaktır.

2019-İCRA SINAVI CEVAP KÂĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

28 Aralık 2019 tarihinde uygulanan 2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2019-İcra) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 22 Ocak 2020 tarihinde saat 15.10'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.