Gündem Adana’da korsan eylem

Adana’da korsan eylem

13.09.2010 - 04:19 | Son Güncellenme:

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde, BDP’nin boykot çağrısına uyulması beklenen mahallelerden biri olan Ova mahallesinde, yüzleri maskeli terör örgütü yandaşları, halkın sandığa gitmesini engellemek amacıyla korsan eylem yaptı

Adana’da korsan eylem

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden göç eden vatandaşların çoğunlukla yaşadığı Ova mahallesi 2 sokakta toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 100 kişi, ağaç köklerini ve parke taşları söküp, barikat kurarak, yolu trafiğe kapattı.
Terör örgütü yandaşları, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis grubu dağıttı.
Oy kullanılan okulların bazılarında üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu ‘Adana evet diyor’ yazan yarım litrelik pet şişede su dağıtıldı. Polis tutanak düzenledi, ancak dağıtıma engel olunmadı.
Suyun dağıtıldığı okula gelen CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, Ak Parti’nin bu şekilde su dağıtmasınatepki gösterdi. Çok sayıda polis bulunmasına rağmen seçim yasasına aykırı olarak su dağıtımının yapıldığını iddia eden Karalar, “Her katta polis olduğu halde müdahale etmemektedir. Görevli arkadaşlarımız uyardığı halde bile müdahale etmemişlerdir” diye tepki gösterdi.
Olay yerine gelen CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel de olaya tepki göstererek, “Herkesin gözü önünde yaşanan bu olay Ak Parti’nin gerçek yüzünü göstermiştir” dedi.