Gündem Adaylık başvurusu 21 Mart’ta CHP’den

Adaylık başvurusu 21 Mart’ta CHP’den

16.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

 Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvurusunun nasıl yapılacağı konusu netleşti. CHP grubu Kılıçdaroğlu’nu aday göstermek için 20 Mart’ta toplanacak. Alınan karar doğrultusunda 21 Mart’ta da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için başvuru yapacak...

Adaylık başvurusu 21 Mart’ta CHP’den

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Grubu Pazartesi günü saat 16.30’da basına kapalı toplanacak. Kapalı grup toplantısında kabinler kurulacak. Gizli oyla seçim gerçekleştirilecek. Yapılacak seçimin ardından Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi için grup kararı alınacak. CHP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için başvuruyu ise 21 Mart Salı günü yapacak. Kulislerde, İYİ Parti’nin de grup kararı alarak Kılıçdaroğlu’nu aday gösterebileceği ifade ediliyor. 21 Mart itibarıyla resmen Cumhurbaşkanı adayı olacak Kılıçdaroğlu için daha önce planlanan adaylık lansmanından da deprem ve sel felaketi nedeniyle vazgeçildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İki kritik ziyaret

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına resmen aday gösterilmeden önce, daha önce açıkladığı şekilde siyasi partilerden destek talebinde bulunacağı ziyaretlerine de başlayacak. Kılıçdaroğlu ilk olarak 17 Mart cuma günü, daha önce Millet İttifakı’nda da yer almak istediğini ifade eden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit parti konumunda olacağı ifade edilen HDP ile beklenen buluşma ise 18 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleşecek.

CHP’de liste mesaisi

Bir yandan cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik program yürüten Kılıçdaroğlu, diğer yandan CHP Genel Başkanı sıfatıyla partisinin seçim çalışmaları için de mesai harcıyor. Dün TBMM’de aralarında milletvekili aday adayı olmak isimlerin ağırlıkta olduğu pek çok ismi kabul eden Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Merkezi’ne geçti.

Haberin Devamı

CHP’de milletvekili aday adaylarını belirlemek için oluşturulan sekiz kişilik komisyon da mesaiye başladı. Komisyon aday adaylarıyla ön görüşme adeta “mülakat” yapıyor. Bu görüşmelerin ardından hazırlanacak raporlara göre, aday gösterilebilecek isimler şekillenecek.

‘Kızılay’ sözü!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah saatlerinde eski Kızılay dernek başkanları, eski şube başkanları ve merkez yöneticileriyle buluştu. Görüşmede eski Kızılay yöneticilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, “Kızılay’ı olması gerektiği hale getireceğiz. Hem vatandaş olarak söz veriyorum hem de bir makama gelirsem o makamın sahibi olarak söz veriyorum” dedi.

Başkanları aradı

Öğlen saatlerinde TBMM’ye geçen Kılıçdaroğlu, telefon görüşmeleri yaptı. Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Adıyaman ve Şanlıurfa belediye başkanlarıyla telefonda görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da arayarak, sel konusunda yaraların sarılması, bölgedeki varlığın artırılması talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından da sel felaketini yaşamını yitirenlerin alilerine taziyelerini iletti. l MEHTAP GÖKDEMİR Ankara

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu sel bölgesinde

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’ya gitti. Burada yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sözlerine hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Kılıçdaroğlu, “Şanlıurfa’da hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz buraya sadece Millet İttifakının genel başkanları olarak değil biz buraya mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak geldik. Ağır sorunların faturalarını vatandaş ödüyor. Allah nasip ederse tüm bu sorunları bir arada çözeceğiz. Akılla ve bilimle bu sorunları çözeceğiz” dedi.