Gündem Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar bugün mü açıklanacak?

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar bugün mü açıklanacak?

14.08.2020 - 17:08 | Son Güncellenme:

Binlerce öğretmeninin gözü kulağı MEB'den gelecek haberde... Takvime göre sınav sonrası sonuçlar 15 gün içinde açıklanacaktı fakat tarihler 14 Ağustos'u göstermesine rağmen herhangi bir duyuru yapılmadı. Bu nedenle binlerce kişi 'Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklandı mı?' sorusunu yöneltiyor.

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları açıklandı mı Sonuçlar bugün mü açıklanacak

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 26 Temmuz'da gerçekleşti. Bugün sınavın üzerinden 19 gün geçti. Sonuçların bir an evvel ilan edilmesi beklenirken özellikle bugün AKS (Adaylık Kaldırma Sınavı) sonuçları açıklandı mı? soruları bir hayli fazla yöneltiliyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Fakat henüz sonuçlar açıklanmış değil. Sonuçların bugün açıklanması bekleniyor.

SONUÇ DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV İTİRAZLARI

a. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarları ile sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ÖYGGM’ye yapabileceklerdir.

b. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvurularını, Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine KDV dâhil 20 (yirmi) SINAV İTİRAZ ÜCRETİ adı altında yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav
adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Haberin Devamı

c. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

ç. Sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde ÖDSGM tarafından incelenip sonuçlar adaylara bildirilmek üzere ÖYGGM’ye teslim edilecektir. Tüm işlemlerde ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. İtiraz sonuçları ÖYGGM tarafından adaylara duyurulacaktır.

d. Sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan ya da sınavı geçersiz sayılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

e. Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Sınav 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir. Başarı puanı 60 (altmış) puan ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılacaktır.

Haberin Devamı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilen sınav sonuçlarına göre başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılırlar.

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden; ikinci kez sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder.

 

Yazarlar