Gündem Adım adım dehşet! 1 kişinin öldüğü teleferik kazası ile ilgili yeni görüntü ortaya çıktı

Adım adım dehşet! 1 kişinin öldüğü teleferik kazası ile ilgili yeni görüntü ortaya çıktı

13.04.2024 - 11:24 | Son Güncellenme:

Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı teleferik kaza anı bir genç kızın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi’nde, teleferik hattını tutan demir direklerden biri dün saat 18.00 sıralarında yerinden koparak kabinlerden birine çarptı.

Haberin Devamı

Sekiz kişinin de içinde bulunduğu kabinin tabanı, çarpmanın etkisiyle kırıldı. Kabinin kopması sonucu sekiz kişi metrelerce yüksekten düştü. 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı teleferik kazası ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

DEHŞETİ YAŞADILAR

Teleferiğe binen genç kızlardan biri cep telefonu ile keyifli anlarını çekmek istedi. Kabinde manzarayı izlerken o anları kaydeden genç kızın kaza anında yaşadığı panik anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

DİREK HEYELAN NEDENİYLE KIRILMIŞ

Öte yandan AFAD Başkanı Okay Memiş, teleferik kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, teleferik hattındaki 5'inci direğin heyelan nedeniyle kırıldığını, 1 kabinin kırılan direğe çarparak hasar aldığını kaydetti. Memiş, şu anda kuvvetli rüzgarın yer yer çalışmaları zorlaştırdığını belirtti. Memiş, hava kararana kadar operasyonu tamamlamayı düşündüklerini söyledi. Okay Memiş, kurtarma çalışmalarına 7 helikopter, 87 araç ve 435 personelin katıldığını, AFAD başkanlık ve il müdürlüklerinden destek olarak 77 personelin intikal ettirildiğini kaydetti. Okay Memiş, hastanelerde tedaviye alınan yaralı 7 kişinin durumunun da iyi olduğunu sözlerine ekledi.