Gündem Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu

Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adıyaman merkezde Kızılay çadırlarından oluşan çadırkent kuruldu. Ailelerin oturacağı bir hacme sahip olan çadırlarda, soba delikleri de bulunuyor. Çadırlar, bölgeye konuşlandırılan askerlerin yardımıyla poşetlerden çıkarılarak direklerin üzerine oturtuldu ve alana yerleştirildi. Bazı Adıyamanlılar, çadırları alıp kendi mahallelerine götürmek ve orada yaşamak istedilerse de buna izin verilmedi.

Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu

Milliyet’e bilgi veren yetkililer, çadırkente jenaratör getirileceğini ve aydınlatma yapılacağını söyledi. Çadırlar için öncelikle varil tipi sobalar getirildi ancak daha sonra bunun uygun olmayacağı anlaşılarak odun ve elektrik sobaları için sipariş verildi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin içindeyse Türk Eczacıları Birliği’nce sahra eczanesi kuruldu. Hasta ve depremzedelere ilaç dağıtımı yapılan merkezde çalışan eczacı Gazi Kefenci, “Aldığımız bağışlarla burada sahra eczanesi olarak görev yapıyoruz. Adıyaman’da 3 noktada bu dağıtım yapılıyor. Birisi burası, ikincisi 1 Nolu Sağlık Ocağı, üçüncüsü ise Eğriçayı Parkı’nın içinde” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Adıyaman artık ‘Acıyaman’ oldu

Depremin yıktığı Adıyaman sokaklarından ilginç enstantaneler Milliyet objektifine takıldı. Bir sokakta depremzedelerin yıkık binaların üzerine “Acıyaman” yazdığı görülürken, içinde canlı kalmadığını belirtmek için de binalara notlar yazıldı. Depremden ağır zarar gören bir binanın üzerinde “Kontrol edilmiştir- Jandarma” ifadesi yer aldı.

Ambulans takviyesi

Bazı depremzedelerin ise hastanedeki sandalyeleri birleştirerek, üzerlerinde yorganla burada yattıkları görüldü. Milliyet’e bilgi veren bir yetkili, yaralıların bölge illerine sevki için aralarında Bilecik ve İstanbul gibi uzak illerin de bulunduğu pek çok farklı yerden ambulans takviyesi yapıldığını ifade etti. Sahra hastanelerinin de daha çok ilk müdahaleler ve diğer rahatsızlıklarla ilgili başvuruları aldığı belirtildi. Çatısında bir yıkıntı olduğu görülen hastanenin onarımının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Evimizi yapması için belediyeye başvurmuştuk’

Hastaneye tedavi için gelen 4 aylık hamile Neslihan Kızılay, “Bizim evimiz topraktan, deprem sonrası çökmedi ama korkudan gidemiyoruz. Evimiz birinci katta ama çok zor çıktık. Depremden önce devletten yardım istiyorduk, evimizi yapması için belediyeye başvurmuştuk” diye konuştu.

47 yaşındaki depremzede Orhan Akman ise bir çadırda 4 kişi kaldıklarını belirterek, “Devlete güveniyoruz ama sahipsiziz” ifadesini kullandı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin boş koridorları dikkat çekerken, ağır durumdaki depremzedelerin civar illere sevk edildiği belirtildi.