Gündem AFAD nedir? AFAD ne demek?

AFAD nedir? AFAD ne demek?

25.01.2020 - 16:07 | Son Güncellenme:

Dün yaşanan 6.8'lik Elazığ depremi sonrası AFAD bir kez daha deprem bölgesine koştu. Şu ana kadar 39 enkaz kurtarılırken AFAD nedir,, ne demek?" soruları sorulmaya başlandı.

AFAD nedir AFAD ne demek

Elazığ depremi Türkiye'yi ayağa kaldırırken AFAD ekipleri deprem bölgesine giderek çalışmalara başladı. AFAD çalışmaları sürerken "AFAD nedir? AFAD ne demek?" soruları da sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

AFAD NEDİR?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur. Kurum Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.