Gündem Afyonkarahisar'da çete operasyonu: 51 gözaltı

Afyonkarahisar'da çete operasyonu: 51 gözaltı

11.03.2009 - 18:41 | Son Güncellenme:

AFYONKARAHİSAR İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çete operasyonunda, Çay İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde 51 kişi gözaltına alındı

Afyonkarahisarda çete operasyonu: 51 gözaltı

10 aylık takibin ardından yapılan operasyonda, örgüt lideri Y.K. ile çetesinin küçük bir orduya yetecek teçhizata sahip olduğu ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünal Ödemiş, basın çalışanlarına, “Objektifleriniz açık olsun, bizi izlemeye devam edin” dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünal Ödemiş, düzenledikleri basın toplantısında Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın eş zamanlı yaptıkları operasyon sonucu bir organize suç örgütünün daha çökertildiğini açıkladı. Çay İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde yapılan çalışmalar sonucu 51 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Vali İmga, yaklaşık 10 aydır takibe alınan, liderliğini Y.K'nın yaptığı organize suç örgütü üyelerinin, Çay ve Bolvadin'de 2 gün önce saat 06.30'da yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandığını belirtti.

Gözaltına alınan 51 zanlının Çay ve Bolvadin'de 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, dolandırıcılık, piyasaya sahte para sürmek, uyuşturucu madde ticareti, silah ve mühimmat kaçakçılığı, hırsızlık, çalıntı malı bilerek alıp satmak' suçlarını işlemekten adli makamlara sevk edildiğini belirten Vali İmga, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Ev ve işyerlerinde yapılan incelemelerde 4 adedi kuru sıkı olmak üzere; 7 ruhsatsız tabanca, 1 tabanca şarjörü, 5 tabanca fişeği, 18 ruhsatsız av tüfeği, 209 av tüfeği fişeği, 6 bıçak, 1 cop, 16.5 kilogram altın tozu, 35 kilogram bakır tozu, 10 gram kenevir tohumu, 4 çalıntı motosiklet, 1 Murat 124 model çalıntı otomobil, 9 muhtelif araç teybi, 8 araç plakası, 12 araç ruhsatı, 3 bin 200 nescafe, 1 televizyon, 2 DVD player, 1 araç televizyonu, 1 uydu alıcısı, 19 cep telefonu, 2 kol saati, 1 bakır vazo, 2 tapu senedi, 1 oto teyp hoparlörü, 11 kireç çözücü, 1 av tüfek dipçiği, 1 kamera ve 4 av tüfeği ve tüfek teçhizatı ele geçirildi.”

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
Basın çalışanlarına, “Objektifleriniz açık olsun, bizi izlemeye devam edin” diyen İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünal Ödemiş, Afyonkarahisar'ın pek çok noktasında operasyonların devam edileceğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hızlı bir çalışma dönemine girdiklerini kaydeden Ödemiş, “Geçmiş yıllara göre yapılan suç analizinde Çay'ın Yeşilyurt Köyü ön plana çıkıyor. Ama bu yörenin suç cenneti olduğu anlamına gelmez. Farklı ilçelerde de operasyonlar yapılacak" diye konuştu.