Gündem ‘Aile kurumuna savaş ilan ettiler’

‘Aile kurumuna savaş ilan ettiler’

09.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür. Aile kavramına alerjisi olan bir kesim var. Bunlar batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumdalar” dedi.

‘Aile kurumuna savaş ilan ettiler’

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde “Türkiye İle Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar” temasıyla düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı. Etkinlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti İstanbul İBB Adayı Murat Kurum da yer aldı. Türkiye’nin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Sadece 8 Mart değil yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür. Öyle olmalıdır. Bizim nazarımızda 8 Mart’ı diğer günlerden ayıran yegane husus, hayatı paylaştığımız kadınlara olan minnettarlarımızı çeşitli programlarla ifade etmemize vesile olmasıdır. Yine 8 Mart’ı aracı kılarak devletimizin kadınlara yönelik politikalarını gözden geçiriyor, nerede bile eksik, nerede bir sorun tespit edersek onu gidermeye çalışıyoruz. Kendimizi bugüne kadar asla sloganlara hapsetmedik. Kadın politikalarında her zaman en idealin, en iyinin, en hayırlı olanın peşinde koştuk. 

‘Aile kurumuna savaş ilan ettiler’

‘Reddediyoruz’ 

Amacımız sırasıyla kadını, aileyi ve ülkemizi güçlendirmektir. Güçlü ailenin, ilk ve en önemli şartı ise hiç şüphesiz güçlü kadındır. Hal böyleyken aile ile kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren, kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz. Farklı ambalajlar içinde toplumumuza sunulan bu tür bakış açılarını sadece milletimizin değil tüm insanlığın istikbali adına tehlikeli buluyoruz. Ülkede aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var. Bunlar modernleşme ve batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumdalar. Öyle bozuk bir bakış açısından bahsediyoruz ki Bakanlığımızın adında yer alan aile kavramından bile rahatsız oluyorlar. Sorsanız kadın haklarını savunuyoruz derler. Fakat 28 Şubat vari vesayet dönemlerinde kadınların eğitim, çalışma ve siyasi temsil haklarını gasp edilmesine aleni destek veriyor. Kadının ve ailenin en büyük düşmanı olan cinsiyetsizleştirme politikalarına karşı tek bir cümle kurmazlar.” 

Haberin Devamı

‘Kimsenin hayat tarzına karışmadık’ 

Erdoğan, “Kadınlar konusunda aleyhimizde yürütülen onca propagandaya rağmen siyasi hayatımızın hiçbir safhasında kimsenin hayat tarzına karışmadık. Belediye başkanlığımız hem de 21 yıllık bu tavrımızın aksine tek bir örnek gösterilemez. Korku siyasetine 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de başvurmuşlardı ama hezimete uğradılar” dedi. 

‘İş gücüne katılma oranını yükselteceğiz’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da, 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kadınların gücüne güç katmaya devam edeceklerini belirterek, “2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1’e yükseltilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yasaya göre bu seçim benim için final’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde vakfın 81 il temsilcisiyle bir araya geldi. “Çok önemli bir dönemin arefesindeyiz. Malum 31 Mart Türkiye’de bir dönüm noktası. Ve bu dönüm noktasında tüm İslam dünyasının gözleri Türkiye’de. Her ne kadar bu bir genel seçim değilse de gözler, AK Parti’nin bu seçimlerden alacağı neticede olacak” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Ben ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim. Ama buradan çıkacak netice, benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp, adımı da buna göre atmamız lazım ki, çok farklı bakanlara karşı gereken cevabı istiyoruz ki 31 Mart akşamı verelim. 1 Nisan’dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım. Ben sizlere inanıyorum. Sizlere güveniyorum ve İnşallah başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, bütün buralarda bir değişim dönüşümü yapalım. Çünkü gözler burada.” ● DHA

Haberin Devamı

‘İş gücüne katılma oranını yükselteceğiz’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da, 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kadınların gücüne güç katmaya devam edeceklerini belirterek, “2028 yılı sonuna kadar kadının iş gücüne katılma oranını yüzde 40,1’e yükseltilmeyi hedefliyoruz” dedi.