Gündem AK Parti yerel seçim takvimini netleştiriyor

AK Parti yerel seçim takvimini netleştiriyor

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, 14-28 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere hazırlanırken, AK Parti önümüzdeki 8 aylık süreci planlayacak çalışma takvimini netleştirmeye başladı.

AK Parti yerel seçim takvimini netleştiriyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA- Hedefe 2019’da CHP’ye kaptırılan belediyeleri geri almayı ve 81 ilde oylarını artırmayı koyan AK Parti, bugüne kadarki seçimlerde açıklanan vaatler, kullanılan kampanya dili gibi başlıkları analiz edecek, Mart 2024 seçimleri için kurulacak söylemi de buna göre şekillendirecek.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Genel Başkanvekili Efkan Ala, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ile Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Ömer İleri, Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Leyla Şahin Usta’dan oluşan strateji ekibi bugün kapsamlı bir toplantı gerçekleştirecek. 

Ankara ve İstanbul özelinde yapılacak çalışmaları değerlendirecek ekip, yapılan son anketleri ele alarak sorunları tek tek inceleyecek.

BAŞVURULAR KASIMDA

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını ağustostan itibaren başlatacak AK Parti’de kasımın ilk haftası adaylık başvurularının alınması, ikinci haftası ise temayül yoklamalarının yapılması planlanıyor.  Aday tanıtımı ve beyanname açıklamasının da ocak  sonunda birlikte yapılacağı belirtiliyor.