Gündem Ak Partili aday cinayetinde müebbet istemi

Ak Partili aday cinayetinde müebbet istemi

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Hakkâri’den Ak Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak’ın 14 Eylül 2016’da PKK’lı teröristlerce evinin balkonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklu bulunan S.T, E.Y. ve suça sürüklenen çocuk M.Ç. hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ak Partili aday  cinayetinde  müebbet istemi

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, şüphelilerin, olay tarihinde PKK terör örgütünün talimatları doğrultusunda Budak’ın evinin yakınındaki kayanın arkasına saklanarak uygun zamanı kolladıkları kaydedildi. İddianamede, M.Ç’nin gözcülük yaptığı, S.T. ile E.Y’nin de balkona çıkan Budak’ı silahla ateş ederek öldürdüğü bilgisine yer verildi.
Budak’ın oğlu A. Budak da ifadesinde, olay günü kardeşiyle evlerinin bahçesinde beklerken kayanın arkasından gelen iki kişinin balkondaki babasına doğru koşmaya başladıklarını, ellerindeki silahlarla ateş ettikten sonra geldikleri yöne doğru koşmaya başladıklarını anlattı.
Tanık ifadeleri
Görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilen iddianamede, şüphelilerin olay yerinden kaçarken kendilerini gören vatandaşları da tehdit ettikleri vurgulandı. İddianamede, olaya ilişkin terör örgütü PKK’nın yayın organlarında yer alan haberlerde, Budak’ın terör örgütü tarafından hedef alındığı ve öldürülmesi talimatının verildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.