Gündem AK Parti’nin İstanbul adayı için kritik eşik İmamoğlu

AK Parti’nin İstanbul adayı için kritik eşik İmamoğlu

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti, yerel seçimlere yönelik olarak 30 büyükşehirin büyük ilçelerine özel yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamda yedi coğrafi bölgenin nüfusu en kalabalık ilçelerinde sahadaki siyaset potansiyelinin nabzı tutulacak, ilçeye özel seçim stratejisi çıkan veriler üzerinden şekillendirilecek.

AK Parti’nin İstanbul adayı için kritik eşik İmamoğlu

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara  - AK Parti’nin özellikle 2019 seçimlerinde kaybettiği İstanbul, Ankara ve Antalya ile MHP’den CHP’ye geçen Adana ve Mersin Büyükşehir belediyeleriyle ilgili farklı bir propaganda çalışması yürüteceği de belirtiliyor. 

Haberin Devamı

AK Parti’nin İstanbul seçimleri için ana stratejisi de netleşmeye başladı. Yeniden muhalefetin ortak adayı olarak sahaya çıkması halinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “AK Parti’yi en çok zorlayacak aday” olduğunu söyleyen kurmaylar, İmamoğlu’nun 2019 seçimlerine göre çok daha güçlü bir isim olduğu değerlendirmesinde bulundu. Partinin üst düzey yetkilileri, “İmamoğlu, İBB’nin 25 yıl aradan sonra yeniden CHP’ye geçmesini sağlayan isim olarak tabanda bir başarı sembolü. Ayrıca İmamoğlu’nun ismi 14 Mayıs’tan önce cumhurbaşkanı adaylığı için geçti daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı açıklandı; şimdi de CHP Genel Başkanlığı için olarak öne çıkıyor. Bütün bunlar popüler bir figürle mücadele edeceğimiz anlamına geliyor” yorumunu yapıyor.