GündemAkdeniz Akşamları Erzurum’da yazıldı

Akdeniz Akşamları Erzurum’da yazıldı

30.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özellikle yaz aylarında sahillerde bir araya gelen gençlerin, gitarı öğrenen hemen herkesin çalmaya çalıştığı ilk parça olan “Akdeniz Akşamları”nı, Adanalı sanatçı Serhan Kelleözü’nün Erzurum’da askerliğini yaparken, Akdeniz’e duyduğu özlemin notalara ve sözlere dökülmesiyle ortaya çıktı.

Akdeniz Akşamları Erzurum’da yazıldı

Şarkının yazarı, bestecisi Serhan Kelleözü, 1981 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra vatani görevini yerine getirmek için Erzurum’a gittiğini anlattı.

Haberin Devamı

Toplam 37 albümde yer aldı

Kelleözü, Adana’nın “sarı sıcağı”na alışık bir kişi olarak Erzurum’da güçlükler yaşadığını belirtti, “Akşam temmuz ayında bile çok soğuk bir hava vardı. Bir Çukurovalı için temmuzda üşümek çok garip geldi. Memleketimi özledim ve bu sözler dilime geldi” dedi. “Akdeniz akşamları bir başka oluyor/ Hele bir de aylardan temmuz ise bambaşka/ Sahilde insanlar kol kola sımsıcak” sözleriyle başlayan şarkıyı 31 yılda 37 sanaçı albümünde yer vermiş.

KEŞFETYENİ
Yine çok konuşulacak yanıt! 'Her evde ayakkabıyla dolaşılır'
Yine çok konuşulacak yanıt! 'Her evde ayakkabıyla dolaşılır'

Cadde | 30.04.2025 - 12:19

Defne Samyeli’nin kızı Derin Talu, açıklamaları ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Yazarlar