Gündem Aksaray'da baraj gölünde boğulan 2 çocuk toprağa verildi

Aksaray'da baraj gölünde boğulan 2 çocuk toprağa verildi

10.05.2021 - 17:51 | Son Güncellenme:

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde serinlemek için baraj gölüne girerek boğulan 14 yaşlarındaki 2 çocuğun cenazeleri toprağa verildi. Tören sırasında çocukların yakınları gözyaşlarına boğuldu.

İlçeye bağlı Gökler köyünde yaşayan Muhammet Sevim (14) ile arkadaşı Ahmet Bektik (14), serinlemek için köylerindeki Bozkır baraj göletine girdi.

Haberin Devamı

Çocuklarından haber alamayan ve yaptıkları aramada çocukların elbiselerini göletin yakınlarında bulan aileler, durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İlçe Jandarma Komutanlığı, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri ile Su Altı Arama Timi, çocukların bulunması için çalışma başlattı.

Olay yerine gelen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, arama çalışmalarını takip etti.

AFAD Su Altı Arama Timinin gölette yaklaşık dört saat süren arama  çalışmaları sonucu, Sevim ve Bektik'in cansız bedenleri 5 metre aralıklarla  bulundu.

Aksarayda baraj gölünde boğulan 2 çocuk toprağa verildi

Çalışmaları izleyen aile bireyleri, cesetlerin sudan çıkartılmasıyla  sinir krizi geçirdi. Cesetler, otopsi için Ortaköy Devlet Hastanesine götürüldü.

Öte yandan, Sevim ve Bektik ailelerinin 4'er kız çocuklarının  bulunduğu, kaybettikleri oğullarının ise Ortaköy Devlet Hastanesinde aynı gün  doğdukları öğrenildi.

Haberin Devamı

Otopsinin ardından ailelere teslim edilen 2 çocuğun cenazeleri, köy mezarlığının yanında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Tören sırasında çocukların yakınları gözyaşı döktü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin alındığı cenazeye,  Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir, AK Parti  İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve kısıtlı sayıda aile yakını katıldı.