Gündem Akşener’in koltuğuna 4 aday talip! Whatsapp'tan dikkat çeken mesaj

Akşener’in koltuğuna 4 aday talip! Whatsapp'tan dikkat çeken mesaj

09.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Akşener, 27 Nisan’daki kurultayda aday olmayacağını açıklayıp, makam odasını boşalttırdı. Öte yandan adaylık açıklamaları peşe peşe gelirken, dikkat çeken bir whatsapp mesajı ortaya çıktı.

COŞKUN ERGÜL Ankara - Yerel seçim sonrası aldığı “olağanüstü kurultay” kararının ardından Genel Başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı merakla beklenen Meral Akşener dün kararını sosyal medyadan duyurdu. 

Haberin Devamı

Akşener, 27 Nisan’daki kurultayda aday olmayacağını açıkladı ve hemen makam odasını boşalttırdı. Akşener’in açıklaması sonrası partiden peş peşe iki adaylık ilanı ve bir de istifa haberi geldi. Önce İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ardından TBMM Grubu Başkanı Koray Aydın kurultayda aday olacaklarını duyurdu. İYİ Parti’de kurultay kararı ile birlikte Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın adaylıklarını duyurmuştu. Böylece Genel Başkan adayı sayısı dörde yükseldi. İzmir Milletvekili Ümit Özlale de partiden istifa etti.

Akşener, “bugüne kadar her kararının ve tutumumun sorumluluğunu alıp, ödenmesi gereken bedelleri ödediğini, bundan da asla pişman olmadığını” vurguladığı açıklamasında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘BEDELE RAZIYIM’

Seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım. İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa bu bedele razıyım. İYİ Parti sarsılmış ama ne iktidarın ne ana muhalefetin ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse bu bedele razıyım.”

Akşener’in koltuğuna 4 aday talip Whatsapptan dikkat çeken mesaj

PARTİDEN DİKKAT ÇEKEN TAVIR: WHATSAPP MESAJI ORTAYA ÇIKTI

İYİ Parti basın Whatsapp grubundan Dervişoğlu’nun adaylık açıklaması paylaşılırken, Aydın’ın açıklaması hakkında paylaşım yapılmaması da dikkati çekti. Kulislerde bu durum “Akşener’in kurultayda Dervişoğlu’nu destekleyeceği” iddialarını kuvvetlendirdi. Bir kurmay da Milliyet’e “Genel Başkan birisine işaret edecektir, biz de ona destek vereceğiz” görüşünü aktardı.

 AKŞENER'İN KARARININ PERDE ARKASI

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, İYİ Parti'deki son gelişmeleri aktardı. Dicle Canova, "Akşener bu kararı geçen hafta aldı. Hatta bazı isimler de bunu biliyordu. Akşener'in pazartesi kararını açıklaması bekleniyordu. İki isim bunu duymayı bekliyordu. Musavat Dervişoğlu ve Koray Aydın. Koray Aydın, "Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım." dedi. Koray Aydın, Meral Akşener'e de teşekkür etti. Adaylığıyla ilgili daha kapsamlı açıklama yapacağını ifade etti Koray Aydın. Bir saat önce de Müsavat Dervişoğlu da adaylığını açıkladı. Dervişoğlu, usule göre süreci yöneteceğini söyledi. Dervişoğlu, adaylık açıklamasından hemen önce Koray Aydın ile görüştü. Ayrılmaz ikili olarak görülüyordu bu isimler. Kulislerde ikisinin de aday olmayacağını konuşuluyordu ama öyle olmadı. Kulislerde Müsavat Dervişoğlu'nun Meral Akşener'în desteğini alabileceği konuşuluyor. Dervişoğlu yıllarca partide görev yaptı. Şu ana kadar adaylık açıklayan 3 isim de MHP kökenli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı