Gündem 'Aldattığı' için boğazını kesmiş

'Aldattığı' için boğazını kesmiş

05.07.2011 - 15:18 | Son Güncellenme:

.

Aldattığı için boğazını kesmiş

SAMSUN’da eşini bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldüren 46 yaşındaki tutuklu sanık Hüseyin Köksal savunmasında, "Birlikte olduğumuz gece bir erkek aradı. Kim olduğunu sorunca bana başkasıyla ilişkisi olduğunu söyleyerek hakaret etti. Beni aldattığından şüphelendim. Sonra da bu olay oldu. Çok pişmanım" dedi. Duruşmada çiftin 3 kızı da tanık olarak dinlendi. Genç kızlar ağlayarak ifade verirken, sanık da gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Olay geçen Mart ayında Canik İlçesi Yeşilova Mahallesi TOKİ konutlarında meydana geldi. 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Asuman Köksal, 23 yıllık eşi lokantacı Hüseyin Köksal’ın iddiaya göre kendisini sürekli dövmesi üzerine evi terk ederek babasının yanına yerleşti. Bir yıl önce meydana gelen bu olayın ardından genç kadın eşine boşanma davası açtı. Ancak Hüseyin Köksal boşanmayı kabul etmeyerek zaman zaman genç kadın ile görüşerek kendisini ikna etmeye çalıştı.

YATAKTAYKEN GELEN TELEFON

Olay günü de eşini telefonla arayarak, "Eve gel sana para vereceğim" diyerek çağırdı. Eve gelen eşiyle cinsel ilişkiye giren Hüseyin Köksal, yatakta konuşurken iddiaya göre genç kadının telefonu çaldı. Telefonu açan Köksal, tanımadığı bir erkeğin konuşması üzerine öfkelenerek eşiyle kavga etmeye başladı. Kavga sırasında mutfaktan ekmek bıçağını alıp yatak odasına dönen Köksal, genç kadını yatağın içinde çeşitli yerlerinden bıçakla yaraladı. Daha sonra da boğazını keserek öldürdü. Ardından polis merkezine giderek teslim oldu.

Haberin Devamı

’NE YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM’

Bugün Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’planlayarak eşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanık, çok pişman olduğunu söyledi. Savunmasında eşinin kendisini başka erkeklerle aldattığını ileri süren Köksal şunları anlattı:

"Sürekli telefonu çalıyordu. Kim olduklarına bakıyordum. Tanımadığım erkeklerdi. Bu yüzden kendisiyle sürekli kavga ediyorduk. Beni aldattığından şüphelendim. Ayrı yaşamamıza rağmen zaman zaman kendisiyle görüşüyorduk. Olay günü de birlikte benim evime gittik. Orada ilişkiye girdik. Bir süre sonra eşimin telefonu çaldı. Ben açtım. Kimsin diye sorunca karşıdaki kişi ’Asuman’ın kocasıyım. Sen kimsin’ diye cevap verdi. Sinirlendim. Eşime kim olduğunu sordum. Bana ’başkasıyla birlikte olduğumu bildiğin halde benimle oluyorsun. Ne şerefsiz adamsın’ diyerek hakaret etti. Sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum."

KIZLARI SANIĞI DA AĞLATTI

Duruşmada çiftin evli kızları Gülcan Şen (22) ve Aycan Aktan (19) ile annesiyle kalan kızları Bircan Köksal (15) tanık olarak dinlendi. Olay anında evde olmadıklarını söyleyen üç kızkardeş ağlayarak ifade verdi. Anne ve babasının sürekli kavga ettiklerini söyleyen kardeşler konuşurken, tutuklu sanık Hüseyin Köksal da gözyaşlarını tutamadı. Duruşma tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.