Gündem ALES/3 geç başvuru tarihi ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES/3 geç başvuru tarihi ne zaman? ALES başvurusu nasıl yapılır?

09.10.2018 - 12:19 | Son Güncellenme:

ALES'in yılda 3 kez yapılmasına karar verilmesinin ardından 2018 yılı içerisinde ilk kez gerçekleştirilecek olan ALES sınavının üçüncüsü için başvurular alındı. Başvuru süresini kaçıran adaylar için ikinci bir fırsat olan ALES/3 geç başvuru tarihleri açıklandı. Peki başvurular ne zaman alınacak?

ALES/3 geç başvuru tarihi ne zaman ALES başvurusu nasıl yapılır

ALES/3 geç başvuru işlemlerinin ne zaman gerçekleştirileceği adaylar tarafından merak ediliyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren ALES/3 sınavı için başvurular geçtiğimiz günlerde alınmıştı. Başvuru işlemlerini kaçıran adaylar için ikinci bir fısat olan geç başvuru işlemleri ise 10 Ekim'de gerçekleştirilecek. Adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvurularını tamamlayabilecek.

Haberin Devamı

ALES/3 GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

18 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ALES/3 geç başvurusu için adaylar 10 Ekim tarihinde başvurularını yapabilecek. ALES geç başvuru işlemleri 10 Ekim'de ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden adayların TC kimlik numarası ve şifre bilgilerini girmesi ile gerçekleştirilebilecek. Adaylar İnternet Bankacılığı sayesinde ÖSYM sitesi üzerinden başvuru ücretlerini ödeyebilecek.