Gündem ALES bahar dönemi soru kitapçığı yayınlandı!

ALES bahar dönemi soru kitapçığı yayınlandı!

08.05.2017 - 08:59 | Son Güncellenme:

ALES bahar dönemi sınav soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişime açıldı. ALES soru ve cevaplarını görmek isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresinden Tc kimlik numaraları ve şifreleri ile işlemlerini gerçekleştirebiliyor. ALES'e girmeyen adaylar ise sınav soru ve cevaplarının sadece %10'una ulaşabiliyor.

ALES bahar dönemi soru kitapçığı yayınlandı

2017-ALES sınavlarının sonuçları heyecanla beklenirken soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi internet sayfasında erişime açıldı. Peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 defa gerçekleştirilmekte olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın 2017 yılının ilk sınavı 7 Mayıs Pazar günü gerçekleşti. ALES sınavında testin Sayısal-1 ve Sayısal-2 ile Sözel-1 ve Sözel-2 bölümlerinde adaylara 40'ar soru yöneltildi.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl geçerli olacak.

ALES SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

7 Mayıs Pazar günü ALES sınavına giren adaylar sonuçların ve soruların açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM sınav takvimine göre ALES sınav sonuçları 8 Haziran 2017'de açıklanacak. ALES soruları ve cevaplarının ise sınavın ardından>https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.


ALES bahar dönemi soru kitapçığı yayınlandı