Gündem ALES başvurularında son gün ne zaman?

ALES başvurularında son gün ne zaman?

29.09.2017 - 13:27 | Son Güncellenme:

ALES başvuru işlemleri 26 Eylül’de başladı. Başvuru yapacak adaylar, 4 Ekim’e kadar başvurularını tamamlayabilir. ALES başvurusu nasıl yapılır? Sınavda bu yıl hangi değişiklikler uygulanacak?

ALES başvurularında son gün ne zaman

26 Eylül’de başlayan ALES başvuruları, 4 Ekim’de son bulacak. Adaylar, ÖSYM aday işlemleri sisteminden başvuru yapabilecek. Sınav ücretini ödemeyenlerin başvuruları geçersiz olarak sayılacak.. 19 Kasım’da gerçekleştirilecek sınav için yeni değişiklikler de uygulamaya konulacak.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES’TE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

ALES için bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler kapsamında; 160 olan sınav soru sayısı 100’e, 180 dakika olan sınav süresi de 100 dakikaya indirildi. Sayısal-1, Sayısal-2 ve Sözel-1, Sözel-2 olarak dört bölüme ayrılan sınav, sadece sayısal ve sözel olarak iki bölümden oluşacak. ALES puanı geçerlilik süresi de 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı. ALES sayısal ve ALES sözel puan hesaplamaları değiştirilmedi ancak ALES eşit ağırlık puanı hesaplamasında sayısal ve sözel testlerin ağırlıklarının yüzde 50 olması kararı verildi. Yapılan değişikliklerin gelen eleştiri ve talepler doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuru işlemleri, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yapılarak gerçekleştirilir. Adaylar sistemden başvuru yaptıktan sonra ALES başvuru ücretini de ödeyerek başvurusunu tamamlar. Adayların sistem üzerinden başvuru yapabilmesi için, fotoğraflarının güncel olması gereklidir. Sistemde güncel fotoğrafı olmayanlar, ÖSYM başvuru merkezlerinden başvuru yapabilir. Son 50 ay içinde çekilip sisteme yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Başvuru merkezlerinden yapılacak işlem karşılığında 5 Türk Lirası ücret alınır.

ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında ALES başvurusu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde de başvuru yapabilirler. Geç başvuru gününde başvuranlar, diğer başvuru sürecinden farklı olarak 135 Türk Lirası ücret öderler.

ALES SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

ALES sonbahar dönemi için belirlenen ücret, 90 Türk Lirası’dır. Adaylar başvuru ücretlerini;

-Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)

Haberin Devamı

- Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı

- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile ödeyebilirler.

Bu ödeme seçenekleri dışında ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile de sınav ücreti ödenebilir.