Gündem ALES sonuçları için heyecan dorukta! ÖSYM ALES sınav sonuçları tarihini açıkladı...

ALES sonuçları için heyecan dorukta! ÖSYM ALES sınav sonuçları tarihini açıkladı...

18.12.2017 - 10:26 | Son Güncellenme:

ALES sınav sonuçları açıklandı mı sorusunun cevabını arayan öğrencilere müjdeli haber geldi. ÖSYM, binlerce adayın merakla beklediği ALES sınav sonuçları için tarih verdi. İşte ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih...

ALES sonuçları için heyecan dorukta ÖSYM ALES sınav sonuçları tarihini açıkladı...

?ÖSYM merakla beklenen ALES sınav sonuçları açıklanma tarihini resmen duyurdu. Adayların büyük bir heyecanla beklediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuç tarihi belli oldu. İşte ALES sınav sonuç tarihi ile ilgili tüm merak edilenler...

Haberin Devamı

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sınavına giren adaylar, ÖSYM'nin kendi takviminde yayınladığı ALES sınav sonuç tarihini tüm öğrenciler tarafından öğrenildi. ÖSYM'nin yayınladığı ALES sınav sonuçlarının tarihi 21 Aralık 2017 Perşembe günü erişime açılacak.

2017 ALES SORULARI VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

19 Kasım 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES Sonbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden, sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Haberin Devamı

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.